30 Ekim 1999 21:00

Tek soruna karşı değil,

   saldırılara karşı Emek Platformu

Paylaş
Tek soruna karşı değil, saldırılara karşı
    Emek Platformu
Liman-İş Adana Şube Başkanı Fevzi Aslan ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Demir, Emek Platformu'nun zaaflarını aşması ve tek soruna karşı değil, tüm saldırılara karşı harekete geçmesi gerektiğini kaydetti. Liman-İş Adana Şube Başkanı Fevzi Aslan, sosyal güvenlik yasası tasarısının tasfiye edilmesine karşı verilen mücadele sürecinin olumlu ve olumsuz derslerle dolu olduğunu söyledi. Aslan, Emek Platformu içinde bazı sendikaların alınan kararlara uymamasını olumsuzluk olarak değerlendirirken, yasanın yeterli mücadele verilmediği için çıktığını belirtti.
Liman-İş Adana Şube Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Demir de, kararlı tutum izlenmemesi nedeni ile yasanın Meclis'ten geçtiğini kaydederek, Türk-İş Başkanı Bayram Meral'in uzlaşmacı bir tavır izlediğini kaydetti.
İşbırakma eyleminin istenen düzeyde olmadığını söyleyen Demir, "Mersin Liman-İş olarak 24 saat işbıraktığımız halde Yol-İş vizite eylemi ile bu mücadeleyi geçiştirdi. Meydanlarda medyatik eylemlerde bulunan sendika başkanları işbırakmada samimi davranmadılar" dedi. Yasanın çıktığı süreçte Emek Platformu'nun Mersin'de ortak hareket etme konusunda yeterli olmadığını söyleyen Demir, Emek Platformu'nun sadece tek bir sorunla ilgili olarak değil, tüm saldırılara karşı harekete geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Emek Platformu'nun zamlara, işsizliğe karşı, barış için, demokrasinin gelişmesi için harekete geçirmesinin zorunlu olduğunu belirten Demir, "İnsan gibi yaşamak, eğitimden çocuklarımızın yararlanması, SSK'larda ilaç kuyruklarının önlenmesi, SSK'ların işverenler ve siyasi iktidarların denetiminden kurtulması, özerk hale getirilmesi için Emek Platformu mücadele etmelidir" dedi.
ÖNCEKİ HABER

TÜMTİS: Tabana inilmeli

SONRAKİ HABER

'Bilim ışığını söndürüyorlar'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...