30 Ekim 1999 21:00

İnadına direneceğiz!

Bandırma'nın sokaklarını "Artık yeter", "BAGFAŞ işçisi kazanacak" pankartları ile donatan grevci işçiler, patronun uzlaşmaz tavrına karşı inadına direneceklerini söylediler.

Paylaş
İnadına direneceğiz!
Şahin Bayar
Bandırma'nın hemen hemen her mahallesini ve her sokağını, "Artık yeter" ve "BAGFAŞ'ta sendika kazanacak" afişleri ile donatan BAGFAŞ grevcileri, patronun uzlaşmaz tavrına karşı inadına direneceklerini söylediler. Grev kırıcı işçilere çağrıda bulanan işçiler, "Kimse kimsenin ekmeği ile oymasın" dediler.
Grevlerinin çok iyi gittiğini ve iyi bir dayanışma içinde olduklarını söyleyen grevci işçilerden Olcay Çapraz, bütün emek kesimlerinden destek beklediklerini söyledi.
"Başaracağız, sonuna kadar direneceğiz". Bu kararlı sözler ise grevci işçilerden Naci Alageyik'e ait. Alageyik, patronun fabrikada yasadışı üretim yaptığına dikkat çekiyor ve buna rağmen kazanacaklarından emin olduklarını söylüyor.
Hasan Şener ise "Arkadaşlarımızda bıkkınlık ve bezkinlik yok" sözleriyle konuşmasına başlıyor ve istedikleri ücretin o kadar fazla olmadığını dile getiriyor. Amaçlarının sendikanın işyerinde kalıcı olmasının olduğunu kaydeden Şener, grev kırıcılara çağrıda bulanarak şöyle diyor: "İçerdeki işçiler gelip bizim yanımızda olsunlar, daha iyi bir yaşam sürsünler."
Patron işçileri küçümsüyor
18 yıldır BAGFAŞ'ta asgari ücretle çalıştığını söyleyen Yusuf Aydın, çocuklarını bir şeye muhtaç bırakmadan geçinebilecekleri bir ücret istediklerini belirtti. İşveren ile kalıcı bir sözleşme imzalamak istediklerini dile getiren Aydın, fabrikada üretimi devam ettiren işçileri de sendikaya üye olmaya çağırdı. Haldun Koyuncuoğlu adlı işçi de, "Birliğimiz ve bütünlüğümüz haklarımızı alana kadar devam edecektir. İşveren bir an önce aklını başına toplayıp isteklerimizi kabul etsin" diyerek, amaçlarının yıkıcı olmadığını, sadece haklarını istediklerini ifade etti. Süleyman Oruç adlı işçi de, grev kırıcı işçilerin aslında sendikaya sıcak baktıklarını, ancak işten atılma korkusu ile sendikaya yaklaşmadıklarını söyledi.
"Bir an önce kapsam dışı arkadaşlarımız akıllarını başına toplayıp üretimi durdursunlar. Onların da çocukları ekmek bekliyor, bizim nasıl bekliyorsa" ifadeleriyle düşüncelerini anlatan Mehmet İşler adlı işçi, "Çoluk çocuğumuzu insan gibi okutmak istiyoruz" diye konuştu.
Petrol-İş Sendikası Bandırma Şube Mali Sekreteri Yılmaz Gürpınar ise daha önce grev yaşamadıklarını belirterek, "BAGFAŞ patronu ne işçiye saygı gösteriyor ne de emeğe saygı gösteriyor. Çalışanlarını küçümseyen bir havası var" sözleriyle patronun işçi düşmanı politikasını özetledi. İlyas Bayram adlı işçi de, taleplerinin çok afaki talepler olmadığını söyleyerek, "Türkiye'nin ve Bandırma'nın koşullarını işveren de çok iyi biliyor, biz de çok iyi biliyoruz. Ekonomik ve demokratik taleplerimiz var. Biz istiyoruz ki; sendika yetkili olsun ve sözleşmeyi kalıcı olarak yapsın" diye konuştu.
ÖNCEKİ HABER

Rusya Çeçenya'da kalıcı

SONRAKİ HABER

Sanayi 1998'den beri küçülüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa