29 Ekim 1999 21:00

İşçi bağımsızlık için Taksim'e yürüdü

Bakırköy Sümerbank işçileri eşleri ve çocukları ile birlikte dün Taksim Meydanı'ndaki Atatürk anıtına kadar yürüyerek çelenk bıraktılar.

Paylaş
İşçi bağımsızlık için Taksim'e yürüdü
Fabrikalarının özelleştirilmesine kararlı bir şekilde direnen Bakırköy Sümerbank işçileri, Cumhuriyet Bayramı'nın 76. yıldönümünde, "vatana ihanet" dedikleri özelleştirmeye karşı ve ülkenin bağımsızlığı için Taksim'deki Atatürk anıtına çelenk bırakarak, pankart astılar.
Bakırköy Sümerbank işçileri, sabah erken saatlerde eş ve çocuklarının da katılımıyla fabrikanın önünde konvoy oluşturdular. Arabaların üstüne "Sümer Holding satılamaz" afişleri ve bayraklar asan işçiler, başlarında TEKSİF şapkalarıyla sahil yolundan Taksim'e doğru yola koyuldular. Yol boyunca korna sesleriyle tepkilerini dile getiren işçiler, Taksim Meydanı'na yaklaşık 400 metrelik bir mesafe kala araçlardan indiler. Sümer Holding Bakırköy ve Beykoz işçileri imzalı "Atam kurduğun işletmeler, kovduğun ülkelerin eliyle bir bir kapatılıyor" yazılı pankartı açan işçiler, ellerindeki çelenkle Harbiye'den Taksim Meydanı'na kadar alkışlarla yürüdüler.
'Biz kavgaya hazırız'
TEKSİF Bakırköy Şube Başkanı Çetin Yelken, anıt önünde yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in anlamının onu çelenklerle anmak olmadığını, Cumhuriyet'e sahip çıkmanın kazanımlara ve bağımsızlığa sahip çıkmaktan geçtiğini söyledi. Yelken, ülkenin IMF, Dünya Bankası gibi uluslararası sermaye kuruluşlarının ve sözcülüğünü yapan kartel medyasının istilasını yaşadığını söyledi. Bu saldırılara karşı, bir bir peşkeş çekilen tüm kazanımlar ve birikimlere sahip çıkmak için herkesi mücadeleye çağıran Yelken, Taksim'e mesaj vermek için geldiklerini söyledi. Özelleştirmeyle ve sınıfa yapılan diğer saldırılarla işçi sınıfının örgütlülüğünün dağıtılmak istendiğini vurgulayan Yelken, "Biz kavgaya hazırız" dedi.
İşçiler çelenk koydukları anıta, taşıdıkları pankartı da astılar. Ancak polis kısa süre içinde pankartı kaldırdı. İstiklal Marşı'nı okuyan işçiler, pankartı ellerine alıp yeniden araçlarına kadar alkışlarla yürüdüler. Araçlarla bir süre daha şehir içinde dolaşan işçiler, Bakırköy Sümerbank önünde dağıldılar.
ÖNCEKİ HABER

Rusya Çeçenya'da kalıcı

SONRAKİ HABER

TİSK'ten esnek çalışma semineri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...