28 Ekim 1999 21:00

Mehmet Kutlular'a 6 yıl hapis istemi

Bir konuşmasında, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği" iddiasıyla, Yeni Asya gazetesi sahibi Mehmet Kutlular hakkında 6 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Paylaş
Mehmet Kutlular'a 6 yıl hapis istemi
Ankara DGM Cumhuriyet Başsavcılığı, Said-i Nursi'nin ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenen mevlidin ardından yaptığı açıklamada, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği" iddiasıyla, Yeni Asya gazetesi sahibi Mehmet Kutlular hakkında 6 yıl hapis cezası istemiyle dava açtı.
DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel, Kutlular hakkındaki soruşturmasını tamamlayarak iddianamesini hazırladı. Nurculuk hareketinin oluşumu hakkında bilgi verilen iddianamede, Kocatepe Camii'nde 10 Ekim 1999'da okutulan mevlitten önce, Yeni Asya gazetesinin yayınlarından "İlahi İkaz Deprem" başlıklı kitapçığın dağıtıldığı bildirildi. Kutlular'ın Türkiye'de başörtüsü zulmü olduğunu, inananlara yapılan bu zulmün de depremin nedenlerinden biri olduğunu söylediği ifade edilen iddianamede, sanığın toplumu "inananlar-günahkârlar veya inananlar-inananlara zulmedenler" şeklinde gruplandırarak birbirine karşı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği kaydedildi. İddianamenin son bölümünde ise sanık Mehmet Kutlular'ın, TCK'nın "Halkı, sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge farklılığı gözeterek kin ve düşmanlığa açıkça tahrik etmek" hükmünü düzenleyen 312/2-3. maddesi uyarınca 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.
ÖNCEKİ HABER

Üç FP'li milletvekiline irtica fezlekesi

SONRAKİ HABER

Sümerbank işçisi: Mücadeleye devam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...