28 Ekim 1999 21:00

Üçüncü Sayfadakinin öyküsü

Zeki Demirkubuz daha önceki filmi 'Masumiyet'te olduğu gibi bu filmde de sıradan insanların hayatlarına yöneltiyor kamerasını.

Paylaş
Üçüncü Sayfadakinin öyküsü
Zeki Demirkubuz'un Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde görücüye çıkan ve beğeni kazanan filmi 'Üçüncü Sayfa' bugün gösterime giriyor. Demirkubuz daha önceki filmi 'Masumiyet'te olduğu gibi bu filmde de sıradan insanların hayatlarına yöneltiyor kamerasını. Filmin konusu kısaca şöyle:
Mafyatik bir "yerde" 50 doların çalınması filmlerde figüranlık yapan İsa'dan bilinir. Feci şekilde dayak yiyen İsa'ya parayı geri getirmesi için bir gün süre tanınır. İsa 50 doları değil ama rastlantı sonucu bir tabanca bulur ve geride bir not bırakıp evinde intihar etmeye karar verir. Tam tetiğe basacağı anda zil çalar.
Ev sahibi ödenmemiş dört aylık kirayı istemeye gelmiştir. İsa'nın kirayı verecek parası yoktur. Ev sahibi ona hakaret ettikten sonra evi boşaltması için üç gün süre verip gider. İsa için intihar artık kaçınılmazdır.
Tam tetiğe basacakken içinden bir ses onu durdurur. Üst kata çıkıp ev sahibini vurur ve üçüncü kez namluyu başına dayar. Ama tetiği çekmeye gücü yetmez ve kurbanının yanına düşüp bayılır. Sabah polisin kapıyı çalmasıyla uyanır. Ancak bayılıp kaldığı cinayet yerinde değil, kendi evindedir…
1980'lerin yeni değerleri ile biçimlenmiş Türkiye toplumunun iyi ve saf insana ihanetini anlatan film, yaşanan kötülüklerin insan ruhundaki karşılıklarını, kötü toplumsal koşulların insanı hangi sınırlara götürebileceğini göstermeye çalışıyor. Bağımsız film geleneğini bu yapıtında da sürdürmeye çalışan Zeki Demirkubuz bu defa da hiçbir destek ya da yardım almamış. Filmin bütçesi ise 80.000 dolar. Bütün çekimler İstanbul Beyoğlu civarında yapılmış.
ÖNCEKİ HABER

Erol Evcil yakalandı

SONRAKİ HABER

Erbakan'ın adamları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa