28 Ekim 1999 21:00

Grozni'nin dış bağlantısı kesiliyor

Rus güçlerinin, Çeçenya'nın başkenti Grozni'nin çevresini yüzde 80 oranında kuşattıkları, tam kuşatmanın birkaç gün içinde tamamlanacağı bildirildi.

Paylaş
Grozni'nin dış bağlantısı kesiliyor
Rus güçlerinin, Çeçenya'nın başkenti Grozni'nin çevresini yüzde 80 oranında kuşattıkları, tam kuşatmanın birkaç gün içinde tamamlanacağı bildirildi. Rusya Ordu ve İçişleri birliklerinin Kuzey Kafkasya'daki ortak karargâhından dün yapılan açıklamada, Çeçenya'daki askeri operasyonun "ikinci aşamasının birinci adımının tamamlanmak üzere olduğu" belirtildi.
Açıklamada, "Bu adım da tamamlandığında, kasım ayı başında Grozni tamamen kuşatma altına alınmış olacak" denildi.
Rus komuntanlar, Çeçen güçlerinin Grozni çevresindeki iki stratejik nokta olan Sunjen ve Tarsk tepelerinden atıldığını ve kent çevresindeki kuşatma çemberinin, dün sabah itibarıyla yüzde 80'inin tamamlanmış olduğunu kaydettiler.
Bombardıman sürüyor
Rus piyadelerini destekleyen hava kuvvetlerinin ise Grozni'yi bombalamayı sürdürdüğü bildirdi. Yoğun hava bombardımanında, özellikle Şeyh Mansur havaalanı çevresi ve kuzeybatıdaki Staroproislovski bölgesinin hedef alındığı belirtildi.
Çeçenya Devlet Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada da, Grozni'nin yaklaşık 10 kilometre kuzeyindeki Tolstoy-Yurt bölgesi yakınlarında Çeçen milisler ile Rus güçleri arasında küçük çaplı çatışmalar çıktığı kaydedildi.
ÖNCEKİ HABER

Sarkisyan kimdir?

SONRAKİ HABER

Bütçe ipotek altında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...