27 Ekim 1999 21:00

Barak'ın Ankara'daki silah pazarlığı

İsrail Başbakanı Ehud Barak'ın Türkiye ziyareti sırasında Ankara'daki yetkililere inşaat karşılığında silah satmayı önerdiği bildirildi.

Paylaş
Barak'ın Ankara'daki silah pazarlığı
İsrail Başbakanı Ehud Barak'ın Türkiye ziyaretinden 'tatmin olmuş' bir biçimde döndüğü belirtilirken Barak'ın ziyareti sırasında Ankara'daki yetkililere inşaat karşılığında silah satmayı önerdiği bildirildi.
Barak'ın Türkiye'den son derece memnun döndüğü belirtilirken, İsrail radyosu, Barak'ın geziyi "son derece tatmin edici" bulduğunu duyururken, ziyarete büyük ilgi gösteren İsrail basını "Barak'ın tarihi ziyareti", "Türk-İsrail ilişkileri zirvede" gibi başlıklar kullandılar. Gazetelerde, ilk kez bir İsrail başbakanı tarafından Türkiye'ye yapılan resmi ziyaretin önemi vurgulandı.
Silah pazarlığı
Ülkenin en büyük gazetelerin Ha'aretz'in haberinde Barak'ın, silah satışı konusunda yeni önerilerde bulunduğu kaydedildi. Gazeteye göre bunlar, insansız hava ve deniz araçları, "Harpy" tanksavar füzeleri satışı, M-60 tanklarının modernizasyonu, Popoyee 2 füzelerinin ortak üretimini kapsıyor. Barak, İsrail-Rus savaş helikopterinin satışı için de kontrat istedi. Jerusalem Post, Ankara'nın İsrail'den alacağı savunma sistemlerinin karşılığını, İsrail'de 2 limanının yapımını da kapsayan inşaat projelerini üstlenerek ödemeyi önerdiğini, İsrail tarafının ise henüz bu öneriye olumlu cevap vermediğini yazdı.
Hatzofeh gazetesi ise, ziyaretin iki ülke ilişkileri açısından bir dönüm noktası olduğunu belirterek, "Türk-İsrail ilişkileri yeni bir eşikte" yorumunu yaptı.
ÖNCEKİ HABER

Almanya'da "ölüm tankları"na

SONRAKİ HABER

'Biz bu pisliği neden yedik?'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...