27 Ekim 1999 21:00

Avukatlar yürüdü

İstanbul ve İzmir barolarına bağlı avukatlar, Ahmet Taner Kışlalı cinayeti ve tüm faili meçhulleri protesto etmek için cüppeli yürüyüşler düzenledi.

Paylaş
Avukatlar yürüdü
Gazeteci-Yazar Ahmet Taner Kışlalı'nın öldürülmesini ve faili meçhul cinayetleri protesto eden avukatlar, İzmir ve İstanbul'da cüppeleriyle yürüyüşler düzenledi. Yürüyüşlere katılan avukatlar, halk tarafından da alkışlarla desteklendi.
İstanbul Barosu'na bağlı yaklaşık bin avukat, Kışlalı suikasti ve tüm faili meçhul cinayetleri protesto etmek amacıyla baronun önünden Taksim Anıtı'na kadar karanfiller ve alkışlar eşliğinde yürüdü. İstanbul Barosu Başkanı Yücel Sayman ve Baro Yönetim Kurulu'nun da katıldığı protesto yürüyüşünde, "Yine de hukuk devleti" yazılı bir çelenkle, faili meçhul cinayetlere kurban giden basın ve demokrasi şehitlerinin fotoğrafları ve isimlerinin yazılı olduğu afişler taşındı.
İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen yürüyüşe cüppeleriyle katılan hukukçulara çevredeki insanlar da alkışlarla destek verdiler. Taksim Anıtı önüne gelen avukatlar, basın ve demokrasi şehitlerinin fotoğraflarını ve çelengi buraya bıraktılar. İstanbul Barosu Başkanı Yücel Sayman, anıt önünde yaptığı konuşmada, Kışlalı'nın bir fikrin savunucusu olduğu için öldürüldüğünü söyleyerek, "Biz toplumun güvencesi olan hukuk devleti için bugün buraya geldik. Faili meçhul cinayetler aydınlatılsın" dedi. Basın açıklamasından sonra anıtın önüne karanfiller bırakıldı.
İzmir'de halktan alkışlı destek
İzmirli avukatlar da, Kışlalı'nın öldürülmesini ve faili meçhul cinayetleri protesto etmek amacıyla cüppeli bir yürüyüş düzenledi. Bölge İdare Mahkemeleri hakimleri ile baroya üye avukatlar, Konak'taki adliye binası önünden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüşe, yoldan geçen kişiler de alkışlarla destek verdi.
İzmir Barosu Başkanı Çetin Turan, yürüyüşün sonunda yaptığı açıklamada, Kışlalı cinayetinin; laik, demokrat hukuk devletini savunan herkese yönelmiş bir saldırı olduğunu söyledi. Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Musa Anter, Vedat Aydın, Abdi İpekçi gibi cinayetlerin faillerinin hâlâ "meçhul" olduğunu hatırlatan Turan; "Aydınların katline seyirci kalan, cinayet şebekelerini ortaya çıkaramayan bir ülkede, demokrasiden, insan haklarından söz etmek çelişkili olacaktır" diye konuştu. İzmirli avukatlar, Cumhuriyet Meydanı'nda, bir dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra Atatürk Anıtı'na karanfiller bıraktılar.
ÖNCEKİ HABER

Özgürlük istiyoruz

SONRAKİ HABER

Sümerbank işçisine destek büyüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...