27 Ekim 1999 21:00

Rusya'nın ikinci hedefi Gudermes

Rus güçlerinin Dağıstan'daki geçici basın merkezinden yapılan açıklamada, Çeçenya'nın ikinci büyük kenti olan Gudermes'e yaklaştıkları bildirildi.

Paylaş
Rusya'nın ikinci hedefi Gudermes
Rus güçlerinin, Çeçenya'nın ikinci büyük kenti olan Gudermes'e yaklaştıkları bildirildi. Rus güçlerinin Dağıstan'daki geçici basın merkezinden yapılan açıklamada, Gudermes kenti çevresindeki bazı köylerin ele geçirildiği, bazılarında da çatışmaların sürdüğü belirtildi. Çeçen kaynakları da Rus birliklerinin ilerlemesini teyit ederken, kente uzaklıklarının 15 kilometre kadar olduğunu belirttiler.
'282 sivil öldürüldü'
Rus birliklerinin başkent Grozni çevresindeki kuşatması da sürüyor. Kentin kuzey ve batısında, şehir merkezine 7-10 kilometre mesafede bulunan Rus birliklerinin, doğu yönünde de kente 15 kilometre kadar yaklaştıkları haber verildi.
Çeçenya Devlet Başkanı Aslan Maşadov, önceki gece gazetecilere yaptığı açıklamada, Grozni'de bir süre önce pazaryeri ve diğer sivil noktalara atılan füzelerin 282 sivilin ölümüne, 400'den fazla sivilin de yaralanmasına yol açtığını söyledi.
Karadan karaya füze
Bu arada, Rus kuvvetlerinin, Grozni'ye dün karadan karaya fırlatılan füzelerle saldırdığı bildirildi. Görgü tanıkları, öğle saatlerinde iki füzenin Grozni'ye düştüğünü gördüklerini, ardından şiddetli patlamalar duyduklarını söylediler.
FP ile görüştüler
Öte yandan, Çeçenya Başbakanı'nın özel temsilcisi İsa Absadov, Fazilet Partisi (FP) Genel Başkanı Recai Kutan ve DYP'li Kilis Milletvekili Doğan Güreş ile TBMM'de bir araya geldi. Çeçen temsilci, Başbakan Bülent Ecevit'in Rusya gezisi sırasında "Çeçenlerle PKK'yi aynı kefeye koyacak, gönüllü savaşçıların gidişini engelleyecek bir anlaşmaya imza atmaması" için destek istedi.
Absadov, Türk hükümetiyle de temasa geçerek, "Ecevit'in Çeçenya'ya karşı algılanacak mesajlar vermemesini" isteyeceklerini söyledi. Çeçen temsilcinin hükümet ortaklarıyla görüşememesinde, Rusya'nın Türk hükümeti üzerindeki baskısının rol oynadığı belirtiliyor.
ÖNCEKİ HABER

UCK'ya destek azalıyor

SONRAKİ HABER

'Irkçılık hastalıktır'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...