26 Ekim 1999 21:00

İdil Konfeksiyon işçileri işbıraktı

Kenzo mağazalarının ortaklarından Celal ve Mehmet Gökçe'nin sahibi olduğu İdil Konfeksiyon AŞ'de çalışan 80 işçi, maaşlarına zam yapılmadığı için işbıraktı.

Paylaş
İdil Konfeksiyon işçileri işbıraktı
Sibel Hürtaş

Kenzo mağazalarının ortaklarından Celal ve Mehmet Gökçe'nin sahibi olduğu İdil Konfeksiyon AŞ'de çalışan 80 işçi, maaşlarına zam yapılmadığı için işbıraktı. Önceki gün öğlen saatlerinden itibaren işbırakan işçiler, işverenlerin fabrikaya gelip hakaret etmesi üzerine işyerlerini terk ettiler. Konfeksiyon sahipleri ise hemen işyerlerinin boş olduğunu notere tasdik ettirdi.
Yüzde 40 olarak belirlenen maaş zamlarının üç dönemdir yüzde 15 ila 20 arasında ödenmesine tepki gösteren İdil Konfeksiyon işçileri, zam taleplerinin kabul edilmemesi üzerine işbırakma eylemine gitti. 80 işçi, yemek ve yol gibi ihtiyaçlarının da tam olarak karşılanmadığından şikâyet etti. İşçiler, işyerine gelen işverenin kendilerine hakaret ettiğini bunun üzerine de kendilerinin toplu halde işyerini terk ettiklerini söylediler.
Bunun üzerine işverenin noter getirterek, işyerinin boş olduğunu tespit ettirdiğini aktaran işçiler, bu durumu alkışlarla protesto ettiler. İşçilerin eylemleri devam ederken gazetecilerin olayı görüntülemeleri üzerine işveren yumuşadı. İşveren, küfür olayının kişisel olmadığını, bir kızgınlıktan kaynaklandığını belirterek işçilerden özür diledi. İşçilerin ücretlerindeki aksamaların "kriz" nedeniyle olduğunu öne süren işverenin isteği ile de işçilerin kendi aralarında seçtiği bir heyetle görüşme yapıldı. Görüşmeler sonucu işçilerin ücretlerine yüzde 33 zam yapılması ve hiçbir işçinin atılmaması şartı ile işçiler yeniden işbaşı yaptılar.
ÖNCEKİ HABER

Emekliler insanca yaşam istedi

SONRAKİ HABER

Derbent halkına tapu oyunu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...