26 Ekim 1999 21:00

Öndül: 'Savaş hukuk ve

   yasayı karıştırıyor'

Paylaş
Öndül: 'Savaş hukuk ve yasayı karıştırıyor'
İHD Genel Başkanı Hüsnü Öndül, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş ile temel ayrılık noktalarının "insan hakları olmadan, güvenlik olmaz" ilkesi olduğunu bildirdi.
Öndül yazılı bir açıklama yaparak Başsavcı Vural Savaş'ın açıklamalarını değerlendirdi. Yaşamından endişe ettiğini açıklayan Savaş'a, "Sayın Savaş'ın yaşam hakkını her şart altında ve hiçbir istisnaya yer vermeksizin savunduğumuzu açıklamak isterim" diyen Öndül, "Sayın Savaş'ın da başkalarını aşağılamaktan ve hele insan hakları kuruluşlarına dair düşünce üretirken daha özenli bir dil kullanmasını beklediğimizi duyurmak isteriz" dedi.
Öndül, fikri tartışmada, hakaret, küfür ve kışkırtma ve tehdide yer yoktur diyerek, Savaş'ın toplantıyı makamında düzenlemesini de "Yurttaş olarak açıklama yapmaktadır ama Cumhuriyet Başsavcısı kimliğini taşımaktadır, basın toplantısının da makamında yapmaktadır" diyerek eleştirdi.
Savaş'ın Avrupa ülkelerinden alınmasını istediği hukuki düzenlemeler konusunda da "Neden özgürlüğü daha çok sınırlandıran istisnai düzenlemeleri öneriyor" diye soran Öndül, "Sayın Savaş hukuk ile yasaları birbirine karıştırmaktadır" dedi. Öndül, Savaş'ın cezaevlerine yönelik önerilerini ise "Sayın Savaş öldürerek de olsa nakli önermektedir" diye yorumladı.
ÖNCEKİ HABER

Yargıtay Başsavcısının Türkiyesi

SONRAKİ HABER

Yılmaz'dan Savaş'a yanıt

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...