25 Ekim 1999 21:00

Erbakan'ın malvarlığına ihtiyati tedbir

Maliye Bakanlığı'nın kapatılan RP'nin 88 yöneticisi hakkında 1997 yılı Hazine yardımı ile kayıtdışı tutulduğu iddia edilen paraların tahsili için açtığı davaya başlandı.

Paylaş
Erbakan'ın malvarlığına ihtiyati tedbir
Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi, Maliye Bakanlığı'nın kaybolduğu öne sürülen 1997 yılı Hazine yardımı ile kayıtdışı tutulduğu iddia edilen paraların tahsili istemiyle açtığı davada, kapatılan RP'nin son Genel Başkanı Necmettin Erbakan, şu an FP'den milletvekili olan RP'nin eski yöneticileri Fehim Adak, Abdullah Gül, Musa Demirci, Abdülkadir Aksu, Oğuzhan Asiltürk ve Rıza Ulucak, Bağımsız İstanbul Milletvekili Aydın Menderes, siyasi yasaklı RP'nin eski Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Tekdal ile eski Genel Muhasip Abdurrahim Bezci'nin malvarlıklarına ihtiyati tedbir konulmasına karar verdi.
Maliye Bakanlığı'nın, Anayasa Mahkemesi'nce kapatılan RP'nin son Genel Başkanı Necmettin Erbakan ile FP Genel Başkanı Recai Kutan'ın da aralarında bulunduğu partinin 88 yöneticisi hakkında açtığı dava, dün Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde başladı. Duruşmaya, davacı Maliye Bakanlığı adına Hazine avukatları ile bazı davalıların avukatları katıldı.
Yargıç Sami Özfırat, davacı avukatlarından delillerini ve davalıların olaydaki sorumluluklarının neler olduğunu içeren dilekçeyi mahkemeye sunmalarını istedi. Söz alan Hazine avukatları, davalılardan bir kısmı hakkında Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılmış olan ceza davasının sürdüğünü belirterek, dava dosyasındakilerin yanı sıra müfettiş raporlarını da delil olarak mahkemeye sunacaklarını söylediler. Avukatlar, delillerini sunmak için süre talebinde bulundular.
Davalıların avukatları, davacıların delillerini sunmalarının ardından beyanda bulunacaklarını bildirdiler.
Davalı avukatlarının, müvekkillerinin malvarlıklarına tedbir konulmasına itiraz etmeleri üzerine Yargıç Özfırat, tedbirin davacı haklarının korunması için her zaman konulabileceğini, davanın sürdüğünü söyledi.
Sami Özfırat, davacı Maliye Bakanlığı adına Hazine avukatlarına delillerini sunmaları için 30 gün süre verilmesine, adresi tespit edilemeyen bazı davalılara da, adresleri belirlendiğinde duruşma gününün delillerle bildirilmesine karar verdiğini kaydetti.
Anayasa Mahkemesi'nce kapatılan RP'nin son Genel Başkanı Necmettin Erbakan, FP milletvekilleri olan RP'nin eski yöneticileri Fehim Adak, Abdullah Gül, Musa Demirci, Abdülkadir Aksu, Oğuzhan Asiltürk ve Rıza Ulucak, Bağımsız İstanbul Milletvekili Aydın Menderes, siyasi yasaklı RP'nin eski Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Tekdal ile eski Genel Muhasip Abdurrahim Bezci'nin malvarlıklarına ihtiyati tedbir konulmasına karar verdiğini açıklayan Yargıç Özfırat, duruşmayı erteledi.
Dava dilekçesi
Maliye Bakanlığı adına Hazine avukatları Dilara Güven, İclal Kural, Hatice Sarılkan, Hülya Doğan ve İzge Nazlıoğlu tarafından hazırlanan dava dilekçesinde, kapatılan RP'nin 88 yöneticisinden, kaybolduğu öne sürülen 2 trilyon 226 milyon 20 bin lira tutarındaki 10 milyon marklık 1997 yılı Hazine yardımı, kayıtdışı tutulduğu iddia edilen 405 milyar 935 milyon lira karşılığındaki 943 bin 390 mark, sahte makbuzlarla il teşkilatlarına dağıtılmış gibi gösterildiği belirtilen 54 milyar 25 milyon lira ve genel merkez binasının 1996 yılı kirası kayıtlarının mükerrer tutulmasından kaynaklanan 621 milyon liranın yasal faiziyle tahsili istendi.
ÖNCEKİ HABER

Yardımlar nereye gitti?

SONRAKİ HABER

Kızılay TBMM Genel Kurulu'nda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...