25 Ekim 1999 21:00

Kitle örgütleri genel af için devrede

Genel af talebiyle geçtiğimiz hafta, Meclis'te temsil edilen partilerin yetkilileriyle görüşen kitle örgütü ve parti temsilcileri...

Paylaş
Kitle örgütleri genel af için devrede
Genel af konusunda güçbirliği oluşturan ve aralarında siyasi parti, sendika ve kitle örgütlerinin bulunduğu 23 örgüt, geçen hafta Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerle görüşerek, genel af hakkındaki düşünce ve önerilerini aktardı.
İzlenimler aktarıldı
Yapılan görüşmeler ve çalışmalar hakkında bilgi vermek üzere dün düzenlenen basın toplantısında konuşan Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı Ali Ersin Gür, görüştükleri partilerden A NAP, FP ve DYP'den genel af ve demokratikleşme konularında olumlu görüşlerin aktarıldığını söyledi. Ali Ersin Gür, DSP'nin diğer partilerden farklı olarak toplumun diğer taleplerine olduğu gibi bu konuda da sessiz kaldığını ve görüşme isteğine yanıt vermediğini kaydetti.
MHP: 6 ay sonra
Gür, 18 Ekim'de bir heyet oluşturup MHP Grup Başkan Vekili İsmail Köse ile görüştüklerini, Köse'nin "Biz de genel aftan yanayız. Ancak Anayasa'nın 14 ve 87'nci maddeleri bazı suçlara af çıkarmayı yasaklamıştır. Bu maddeler değişirse 6 ay sonra bir af yasası daha çıkarırız. Yeter ki siz ciddi bir güce dönüşüp baskı oluşturun" dediğini ifade etti.
Partilerle görüşüldü
ANAP Grup Başkan Vekili Beyhan Aslan'la yaptıkları görüşmede temel hak ve özgürlüklerin genişletilmesi, demokrasi çıtasının yükseltilmesi yönünde görüşlerin dile getirildiğini kaydeden Gür, FP Grup Başkan Vekili Abdullatif Şener'le görüşmelerinde ise, genel af ve demokratikleşme taleplerinin haklılığının vurgulandığını, bu konuda kendilerinin desteklendiğini, yasa Meclis gündemine geldiğinde genel af konusunda düşünce beyan edeceklerini ifade ettiklerini söyledi.
Gür, son görüşmeyi 21 Ekim'de DYP Grup Başkan Vekili Turhan Güven ile yaptıklarını, onların da taleplerine destek verdiklerini vurgulayarak, verilen sözlerin tutulacağını umut ettiklerini kaydetti.
'Mücadeleye devam...'
ÇHD Genel Başkanı Ali Ersin Gür, adaletsiz şekilde yargılanan ve af kapsamına alınmayan insanların taleplerini haykırmaya ve mücadele etmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.
ÖNCEKİ HABER

Gözler Mumcu cinayetinde

SONRAKİ HABER

Yardımlar nereye gitti?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...