02 Mart 2011 10:55

'İyi çocuklar'ın işi mi?

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde vatandaşlar, bomba bırakmaya çalıştığı iddia edilen bir polisi yakalarken, Vali Türker olayın bir polis grubuna saldırı olduğunu ileri sürdü. Çıkan olayda polis panzerinin çarptığı bir çocuk ağır yaralandı.Cengiz Topel Caddesi’nde İlçe Emniyet Müdürl&u

'İyi çocuklar'ın işi mi?
Paylaş

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde vatandaşlar, bomba bırakmaya çalıştığı iddia edilen bir polisi yakalarken, Vali Türker olayın bir polis grubuna saldırı olduğunu ileri sürdü. Çıkan olayda polis panzerinin çarptığı bir çocuk ağır yaralandı.

Cengiz Topel Caddesi’nde İlçe Emniyet Müdürlüğüne yaklaşık 400 metre uzaklıkta bulunan Zagros İş Merkezinin yanına saat 11.30’da bomba konulmak istendi. Polisin bombayı bırakmak istediğini iddia eden vatandaşlar bombayı bırakmak isteyen polisi etkisiz hale getirdi. Linç edilmek istenen polis BDP’liler tarafından kurtarıldı. Ağır yararlanan polis memuru Aziz İ.'nin tedavi için Van’a sevk edildiği öğrenildi.

Olay yerine gelen güvenlik güçleri havaya uyarı ateşi açarak kalabalığı dağıtmaya çalıştı. Vatandaşlar dağılmayınca şehir merkezine çok sayıda çevik kuvvet ekibi ve zırhlı araç sevk edildi. Polis kalabalığa tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Halk, polisin müdahalesine taşlarla karşılık verince şehir merkezi savaş alanına döndü, esnaflar iş yerlerini kapattı.

PANZER ÇOCUĞU EZDİ

Halkla polis arasında çatışma sürerken, bombacının arkadaşı olduğu ileri sürülen bir kişi tarafından kalabalığa tabanca ile ateş edildi. Halk ateşin açıldığı dükkana doğru yönelince polis akrep aracı ile söz konusu kişiyi dükkandan aldı. Olaylar sırasında polisin barikatının bulunduğu alandan bisikleti ile geçmekte olan bir çocuğa panzer çarptı. Panzerin çarpması sonucu ağır yaralanan çocuk hastanede tedavi alına alındı.

VALİ: BOMBA OLAYI YOK

Olaylarla ilgili açıklama yapan Hakkari Valisi Muammer Türker bomba koyma olayının olmadığını ileri sürdü. Türker, hapis cezası bulunun bir kişinin ilçe emniyetine götürülmek istendiği söyleyerek, “Şahıs kaçma teşebbüsü sonrasında çevredeki vatandaşlarca engellenmiş ve darp edilmiştir. Akabinde ilçe merkezinde polise yönelik taşlama eylemi yapılmıştır. Olaylarda görevli 3 ve sonrasında atılan taşlardan dolayı 3 tane daha olmak üzere toplam 6 polis memuru yaralanmış olup yaralılardan 1'i Van’a sevk edilmiştir” dedi.

İlçede kepenkler kapalı kalırken, panzerin çarptığı çocuk dışında iki vatandaşın daha yararlandığı öğrenildi.

DAHA ÖNCE DE YAŞANMIŞTI

Yüksekova’da daha önce de bombalı provokasyon girişimi yaşanmıştı. Şubat ayında Zaman gazetesi, ‘Terör örgütünün seçim öncesinde kaos” yaratacağını ileri sürdüğü bir haberi manşetine taşımıştı. Haberin üzerinden kısa bir süre geçtikten sonra ilçede , ‘Mezit’ adında bir bildiri dağıtıldı. Bildirinin ertesi günü ilçede gerçekleşen bombalı provokasyon girişimi yine Yüksekovalılar tarafından suçüstü yakalanmıştı.

DEMİRTAŞ YÜKSEKOVA'DA

Yaşanan provokasyonun BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Yüksekova ziyaretinin öncesinde gerçekleşmesi dikkat çekti. BDP Genel Merkezi yaptığı açıklamada, Demirtaş’ın programında bir değişiklik olmadığı belirterek, Demirtaş’ın içinde olduğu BDP heyetinin bugün Yüksekova’da olacağı açıklandı. (HAKKARİ)

ÖNCEKİ HABER

Barışa uzanan eli geri çevirdiler

SONRAKİ HABER

Dünya kadınları Venezüela'da buluşuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...