25 Ekim 1999 21:00

Türkiye'ye uyuşturucu suçlaması

ABD istihbaratı tarafından hazırlanan bir raporda, İngiltere'ye giren eroinin yüzde 80'inden Türk mafyasının sorumlu olduğu açıklandı.

Paylaş
Türkiye'ye uyuşturucu suçlaması
ABD istihbaratı tarafından hazırlanan bir raporda, İngiltere'ye giren eroinin yüzde 80'inden Türk mafyasının sorumlu olduğu açıklandı.
İngiliz The Guardian gazetesinde yayımlanan haberde, söz konusu raporun hazırlanmasından sorumlu olan birimin başkanı olan ABD'li General Barry McCaffrey'in Londra'ya geldiği ve İngiliz Uyuşturucu ile Mücadele Birimi Başkanı Keith Hellawell ile konuyla ilgili bir görüşme yapacağı bildirildi.
Guardian, 18 yardımcısı ile birlikte İngiltere'ye gelen ABD Uyuşturucu ile Mücadele Birimi Başkanı McCaffrey'in bazı kabine üyeleriyle de görüşmeler yapacağını duyurdu.
'En önemli ulaşım yolu'
Özellikle Kuzey İngiltere ve İskoçya'da giderek yaygınlaşan eroin kullanımının ardında, yüzde 95'i Güneydoğu Asya kaynaklı olan eroinin bulunduğunu belirten ABD raporunun Türkiye'yi "en önemli ulaşım yolu" olarak gösterdiğini de belirten gazete, uyuşturucunun buradan ya Balkanlar ya da Hollanda, Almanya ve Belçika gibi ülkeler yoluyla İngiltere'ye sokulduğunu yazdı. ABD raporunda, feribotlarla İngiltere'ye getirilen uyuşturucunun buradan kamyon ve TIR gibi araçlarla ülkeye sokulduğuna işaret edilirken, İngiltere'de yaşayan ve Türkiye ile sıkı ilişkileri olan Türk mafya aileleri, ülkeye sokulan eroinin yüzde 80'inden sorumlu tutuldu.
Guardian, raporun söz konusu aileleri, "sıkı hiyerarşik bağları bulunan ve bu bağları daha çok aile ya da köy gibi ilişkilere dayanan" aileler olarak tarif ettiğini de belirtirken, eroinin daha sonra bu ailelerin fertlerince küçük bölümlere ayrıldığını ve piyasaya böyle sürüldüğünü bildirdi.
ÖNCEKİ HABER

'İnsan'ı da patentlemeye çalışıyorlar!

SONRAKİ HABER

Gusmao gerillalarla kucaklaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa