24 Ekim 1999 21:00

MHP'li Ceyhan Belediyesi terör estiriyor

MHP'li Belediye Başkan Yardımcısı Alemder Öztürk ve korumaları ile Ülkü Ocağı Başkanı Eyüp Turut'un da aralarında bulunduğu ülkücüler, okul müdürünün "Ülkü Ocağı'na adam göndermemesi" bahanesiyle, lise bastılar.

Paylaş
MHP'li Ceyhan Belediyesi terör estiriyor
Kamil Şanverdi
Ceyhan'da okul basan bir grup ülkücü faşist, ülkü ocaklarına öğrenci göndermediği için okul müdürüne silah çekip, tehditler savurdu. Okul basan grubun içinde MHP'li Ceyhan Belediye Başkan Yardımcısı Alemder Öztürk ve korumaları ile Ceyhan Ülkü Ocağı Başkanı Eyüp Turut da yer aldı.
Ceyhan ilçe merkezindeki Toros Lisesi'nin, geçtiğimiz cuma günü bir grup ülkücü tarafından basıldığı ve okul müdürü Mahmut Yavuz'a "Öğrencileri niçin ülkü ocaklarına göndermiyorsun?" denilerek, tehditlerde bulunulduğu belirtildi. Okul müdürüne okul içinde silah çeken ülkücülerden, o zaman Ceyhan Ülkü Ocağı Başkanı olan, bugünün Belediye Başkan Yardımcısı Alemder Öztürk'ün geçen yıl okul müdürü Yavuz'dan ülkü ocaklarında ders vermesini istediği, fakat Yavuz'un bu isteği reddettiği öğrenildi. Okul idaresinin polise yaptığı başvuru sonucu, saldırgan faşistler tespit edildi ve ruhsatsız olan silah yakalandı. Ancak, okul idaresine yönelik tehditlerin hâlâ sürdüğü dile getiriliyor.
Polis önlem almadı
Bu öğretim yılı başından itibaren de ülkü ocaklarının Toros Lisesi üzerindeki baskısı devam etti. Bu öğretim yılında okul içerisinden bir demokrat bir öğretmenin "alevilikten", "ateistlikten" bahsettiği gerekçesiyle ülkü ocaklarına şikayet edildiği öğrenildi. Geçtiğimiz yıl Ülkü Ocakları Başkanı sıfatıyla okul müdürüyle tartışan, bugünün Ceyhan Belediye Başkan Yardımcısı Alemdar Öztürk, bu kez bu sıfatla okul müdürünü telefonla arayıp tehdit etti. Telefonla süren tartışmada okul müdürünün "Cesaretiniz varsa buraya gelin" sözleriyle noktalandı. Bu görüşmenin hemen ardından polisi arayan okul müdürü Yavuz, ülkücülerin kendisini telefonla tehdit ettiği ve birazdan geleceklerini bildirdi. Ancak, polis önlem almadı.
Okul müdürüne silah çektiler
Kısa süre sonra Ceyhan Belediye Başkan Yardımcısı Alemdar Öztürk, üç koruması ve Ceyhan Ülkü Ocakları Başkanı Eyüp Turut ile birlikte okulu bastı. Okul kapısı önünde yaşanan sürtüşme sırasında, okul müdürü Yavuz silahla tehdit edildi. Bu sırada gelen polislere, okul müdürü Yavuz şikayetçi olduğunu ve kendisine silah çekildiğini söyledi. Ancak, polis "Bunlar ruhsatlı silahlardır" diyerek, olayı geçiştirmeye çalıştı. O esnada arabaya doğru giden bir korumanın silahının yere düşmesi ve polisin silahı alıp ruhsatını sorması üzerine, silahların ruhsatının olmadığı anlaşıldı. Bunun üzerine silaha el konuldu, ancak saldırgan ülkücü Adliye'ye sevk edilmedi.
Eğitim-Sen: Sırada kim var?
Eğitim-Sen Ceyhan Şubesi yöneticileri, gazetemize yaptıkları açıklamada, MHP'nin belediye başkanlığını almasının ardından ülkücülerin var olan saldırılarını daha da tırmandırdığını belirterek, "Dün pazarcılara bugün okul müdürüne yarın da başkalarına silah çekilecek" dediler. Eğitim-Sen Adana ve Ceyhan şubeleri, yaptıkları basın açıklamaları ile eğitim kurumlarına, eğitim emekçilerine yönelik saldırı ve tehtitleri kınadıklarını belirtiler. Eğitim-Sen'liler, saldırı ve tehditin sorumluların bir an önce yargı önüne çıkarılmasını istediler. MHP'li belediyenin adamları, daha önce de pazarcılara silah çekip tehditte bulunmuşlardı.
ÖNCEKİ HABER

Zorunlu tasarrufta 1.6 milyarlık kazık

SONRAKİ HABER

Medya cenazede 28 Şubat'ı gördü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...