23 Ekim 1999 21:00

San Vicente İran'a et satacak

Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri'nin bir yılı aşkın bir süredir elinde tuttuğu San Vicente Del Caguan kasabasında uluslararası bir ticari anlaşma imzalandı.

Paylaş
San Vicente İran'a et satacak
Kolombiya'da gerillaların elinde bulunan bir kasabada uluslararası bir ticari anlaşma imzalandı. Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri'nin bir yılı aşkın bir süredir elinde tuttuğu San Vicente Del Caguan kasabası, İranlı hükümet temsilcileriyle, belediye başkanlığı arasında imzalanan bir anlaşmaya sahne oldu.
Kolombiya'da yayınlanan El Tiempo isimli gazetenin haberine göre 2.5 milyon dolar tutarındaki anlaşmaya göre, hayvancılığın yaygın olduğu kasabada büyük bir soğuk hava deposu kurulacak ve burada işlenecek et, İran'a gönderilecek.
Kolombiya'nın Caqueta eyaletinde bulunan San Vicente kasabası, geçtiğimiz yıl hükümet tarafından FARC'a devredilen beş kasabanın en büyüğü ve gerillalaların elindeki bölgenin merkezi olarak kullanılıyor. 40.000 nüfuslu San Vicente kasabasında halkın büyük çoğunluğu hayvancılıkla geçiniyor.
Ricardo törendeydi
İran ile San Vicente Belediyesi arasında geçtiğimiz perşembe günü imzalanan anlaşma Kolombiya hükümeti tarafından da desteklenirken, hükümetin gerillalarla görüşmeler için atadığı temsilci Victor Ricardo imza töreninde hazır bulundu.
Güvenlik FARC'a ait
İran büyükelçilik yetkilileri konuyla ilgili yorumda bulunmazken, El Tiempo gazetesi, İran yönetiminin San Vicente'den yılda 20.000 ton dana eti ithal etmeyi planladığını ve projenin güvenliğinin FARC gerillaları tarafından sağlanmasının karar altına alındığını yazdı.
ABD yönetimiyle sürekli bir işbirliği içinde olan Kolombiya devleti, 1979'daki İslam devriminin ardından İran ile hiçbir diplomatik ilişki kurmamıştı.
ÖNCEKİ HABER

ABD yönetimi Rusya'ya

SONRAKİ HABER

GAP'a heyet yağıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...