22 Ekim 1999 21:00

İşçiler uyardı: Bir kez daha düşünsünler

TEKSİF üyesi Bakırköy Sümerbank işçileri, fabrikalarının Galatasaray Üniversitesi'ne devredilmesine karşı başlattıkları mücadeleyi kararlılıkla sürdürüyor.

Paylaş
İşçiler uyardı: Bir kez daha düşünsünler
Şerif Karataş
TEKSİF üyesi Bakırköy Sümerbank işçileri, fabrikalarının Galatasaray Üniversitesi'ne devredilmesine karşı başlattıkları mücadeleyi kararlılıkla sürdürüyor. Fabrikalarının kapatılmasına izin vermeyeceklerini belirten Sümerbank işçileri, hükümeti uyardılar.
Cengiz Yeral: Hükümetin aldığı bu karar bizi yıktı. İşimiz ne olacak belli değil. Bir an önce işimize devam etmek istiyoruz. Seçim zamanında oy verdik. İşçi babasıyım, diyordu. Baba evlatlarına bunu yapar mı? Temenimiz yaptıkları hatayı düzeltmeleri.
Temel Topkara: Ben eşimle birlikte burada çalışıyorum. Babam, amcamlarım, dayılarım ve birçok akrabam buradan emekli oldu. İşsizlik almış başını gidiyor. Asgari ücret zaten belli, onunla geçinilmez. Çocuğumun okul masraflarını nasıl karşılayacağım. Biz üzerimize bir şeyler giyiyorsak bu Sümerbank'ın sayesinde oluyor. Başımızı veririz, işimizden vazgeçmeyiz. Burasını hiçbir şekilde alamayacaklar.
Aydın Bilgin: KİT'ler yük oluyor diyorlar. IMF'den para alıyorlar. Sonra da onun borcunu biz ödüyoruz. Holdinglerin patronları parayı yiyecekler. Biz üretiyoruz, onlar yiyor. Bir kez daha düşünsünler. Ellerini vicdanlarına koyup karar versinler.
Turan Bal: Sonuna kadar mücadale edeceğiz. Burada çalışan arkadaşların fikirleri bir. İnançlıyız. Özelleştirme demek işçilerin geleceğinin olmaması demektir. Örneğin ben okuduğum zaman devlet okuluna para vermiyorduk. Ama şimdi nerdeyse okul masraflarını biz veriyoruz. Meclis'te olan partiler verdikleri sözleri tutmuyorlar. Artık emeğimizi savunanların yanında yürüyeceğiz. Star gazetesi, halkla el ele olduğunu söylüyor. O kadar eylem yapıyoruz. Nerede? Reha Muhtar, 'Her nerde yaşatılıyorsanız' diyor. Burada bir tecavüz ya da başka birşeyler yaptığımızda mı gelecek?
ÖNCEKİ HABER

'Kapatma, Beykoz için ölüm olur'

SONRAKİ HABER

Her şeyimiz çadır!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...