22 Ekim 1999 21:00

Clinton'ı karşılama hazırlıkları sürüyor

Yunanistan sendikaları, kitle örgütleri ve siyasi partiler, önümüzdeki ay ülkelerine gelecek olan ABD Başkanı Clinton'u protesto etmeye hazırlanıyor.

Paylaş
Clinton'ı karşılama hazırlıkları sürüyor
ABD Başkanı Bill Clinton'ın 11 Kasım tarihinde Yunanistan'a yapacağı ziyareti öncesinde, sendikalar, demokratik kitle kuruluşları, öğrenciler ve bazı siyasi partilerin eylem hazırlıkları sürüyor. Mücadele Sendikalar Birliği Platformu (PAME) önceki gün yaptığı toplantıda, gösteri yapma kararı alırken Yunanistan Komünist Partisi (KKE) "Baş Katil" olarak adlandırdığı Clinton'ın ziyaretine karşı yapılacak eylemlere katılma çağrısında bulundu. PAME 300 sendika şube ve merkezinden oluşan bir platform. KKE'li sendikalar bu platformda ağırlıkta. Ayrıca, KKE dışındaki bütün sol örgütler bir araya gelerek gösteri komitesi kurdular. Komite yürüyüş ve gösterilerin yanı sıra bir dizi etkinlik de gerçekleştirecek. Komitelerin Politeknik Üniversitesi'nde yaptığı panele kalabalık bir kitle katılırken, konuşmacılar Clinton ziyaretini genel olarak bölge özel olarak Türkiye ve Yunanistan haklarına yönelik bir saldırı olarak değerlendirdiler.
Bu arada, Keraçini Barış Komitesi'nin 8 Kasım'da NATO üssünün bulunduğu Larisa şehrinde bir gösteri yapacağı, Türkiye ve Yunanistan'ın silahlanmaya ayırdığı bütçeyi depremde zarar gören bölgelere aktarması talebini gündeme getireceği bildirildi. Gösteri için Türkiye Yazarlar Sendikası Başkanı Cengiz Bektaş, Adnan Özyalçıner, Sennur Sezer ve Gülsüm Cengiz'in mesaj gönderdikleri, Yunanistanlı aydınların mesajlarının da Türkiye'ye gönderileceği belirtildi.
ÖNCEKİ HABER

Yunanistanlı öğrenciler

SONRAKİ HABER

Kolombiya ABD büyüteci altında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa