21 Ekim 1999 21:00

'Bir araya gelip mücadele etmeliyiz'

İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu, Emek Platformu'nda yer alan konfederasyon yöneticilerine, saldırılara karşı bir arada mücadele etme çağrısı yaptı.

Paylaş
'Bir araya gelip mücadele etmeliyiz'
İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu, Emek Platformu içinde yer alan konfederasyon yöneticilerine, saldırılara karşı bir araya gelip mücadele etme çağrısı yaptı. Platform olarak, İstanbul'da bulunan kamu emekçileri ile birlikte, alanlara çıkacaklarını bildiren sendika şubeleri, "Bütün işçi ve emekçilerin de buna uygun davranacaklarına inanıyoruz" dedi.
İİSŞP Yürütmesi tarafından yapılan açıklamada, hükümetin IMF, Dünya Bankası ve ülkemizdeki sermayedarların iktidarı olduğunu gösterdiği belirtilerek, "Şimdi çıkarılan yasaların boşluklarını doldurmak için uyum yasaları çıkarmaya çalışıyorlar. İşsizlik sigortası adı altında kıdem tazminatlarımıza ve zorunlu tasarruflara el koyup SSK, Emekli Sandığı, Bağ-Kur gibi kurumları da yok edip özel sigortacılığı teşik etmenin hazırlığı içindeler. Keza 2000 yılı bütçesi sermayenin istekleri doğrultusunda hazırlandı" denildi. Bakırköy, Beykoz ve Kayseri Sümerbank fabrikalarının kapatılması kararı alındığı, buna karşılık Bakırköy ve Beykoz işçilerinin "Ölümüzü çıkarırlar, bizi çıkaramazlar" dediği hatırlatılan açıklama şöyle devam etti: "Biz İİSŞP olarak saldırılara karşı bütün gücümüzle mücadele edeceğimizi; Bakırköy ve Beykoz Sümerbank işçisi arkadaşlarımızla sonuna kadar direneceğimizi kamuoyuna açıklarken, siyasi iktidarın da saldırılarından vazgeçmesini istiyor, aksi durumda sorumluluk kabul etmeyeceğimizi belirtiyoruz."
Alanlara çıkacağız
Saldırıları püskürtmenin yolunun bir araya gelip mücadele etmekten geçtiği vurgulanan açıklamada, "İçinde bulunduğumuz dönem bunu zorunlu kılmaktadır. Bu zorunluluğun gereğini yapmayanlar sermayenin değirmenine su taşımış olacaklardır" denildi. Platform olarak İstanbul'da bulunan kamu emekçileri ile birlikte alanlara çıkacaklarını bildiren sendika şubeleri, "Son bir kez daha konfederasyon yöneticilerinden isteğimiz kapalı kapılar arkasında sermaye ve onların sözcüleri ile görüşmekten vazgeçip, işçi ve emekçilerin haykırış ve taleplerine kulak vererek mücadele alanlarında yerlerini almalarıdır" dediler.
ÖNCEKİ HABER

İsrail, Türkiye'den aktif rol isteyecek

SONRAKİ HABER

Emek Platformu canlandırılmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...