21 Ekim 1999 21:00

Çadırkentlerde sıkıntı

Yalova TİGEM Çadırkenti'nde barınan bir grup depremzede Kriz Masası'nın talimatıyla çadırkentten çıkarıldı. Sokağa atılan 300 depremzede uygulamayı protesto etti.

Paylaş
Çadırkentlerde sıkıntı
TİGEM Çadırkenti'nde barınan bir grup depremzede çadırkentten çıkarıldı. Yalova Kriz Masası'nın talimatıyla çadırlarından çıkarılan depremzedeler uygulamayı protesto etti.
Önceki gün mesai saati bitiminde çadırkente dönen depremzedelerden bir bölümü, çadırlarının söküldüğünü gördüler. Durumu bildirdikleri Kızılay görevlilerinden, "Vali Nihat Özgöl'ün talimatıyla çadırların boşaltıldığı" yanıtını alan yaklaşık 300 depremzede, olayı protesto etti. Polisin yoğun önlem aldığı çadırkentten ayrılan depremzedeler, Kriz Masası yetkilileriyle görüşeceklerini ve sorunun çözümünü isteyeceklerini söylediler. Valilik ise çadırkentlerden atılan depremzedelerin evleri zarar görmemesine rağmen, korkudan çadırkentte kaldıklarını iddia etti.
Sivil çadırkentler boşaltılıyor
Adapazarı Valiliği, ildeki sivil çadırkentleri boşaltma kararı aldı. Önceki akşam çadırkentleri dolaşan polisler, ellerindeki valilik kararını çadırkent yönetimlerine illettiler. Karara göre, evleri orta hasarlı olan depremzedeler iki gün içinde çadırları terk ederek, evlerine girecek. Evleri yıkılmış olanlar ise bölgedeki Emirdağ, Merkez Dernekkırı ve Tavuklardaki üç büyük çadırkentten birine yerleştirilecek. Bu süre içinde çadırları boşaltmayanların polis zoruyla çıkarılacakları bildirilirken, çadırkent sakinleri karara tepki gösterdi.
Eylemler yapılacak
Park Çadırkenti yöneticisi Kızbes Aydın, uygulamanın kabul edilemeyeceğini söyledi. Yazılı kararın önceki akşam çadırkent yöneticilerine bildirilmeye başlandığını belirten Aydın, sivil çadırkentlere uzun süredir yardım yapılmadığına vurgu yaparak, mağdurların orta hasarlı evlere girmek istemediklerini dile getirdi. "Çadırkentler çamur içinde. Çadırlar su almaya devam ediyor. Kışlık çadırlar yok. Altyapıları yapılmamış. Buralarda kalan depremzedeler zaten mağdur ve şikâyet ediyorlar. Bu koşullarda kimse bu çadırkentlere yerleşmek istemiyor" diyen Aydın, kararı protesto etmek amacıyla eylemler yapılacağını kaydetti.
ÖNCEKİ HABER

Hayati Hamzaoğlu Antalyalı oldu

SONRAKİ HABER

İstanbul'da deprem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa