21 Ekim 1999 21:00

Ankara'da caz günleri başlıyor

Bu yıl 10.'su düzenlenen "Efes Pilsen Blues Festivali", 28 Ekim'de Ankara'da blues severlerle buluşacak. Festival,

Paylaş
Ankara'da caz günleri başlıyor
Bu yıl 10'uncusu düzenlenen "Efes Pilsen Blues Festivali", 28 Ekim tarihinde Ankara'da blues severlerle buluşacak.
Ankara'da 28 Ekim'de başlayacak olan 10'uncu Efes Pilsen Blues Festivali, 30 Ekim tarihine kadar Ankara Hilton Oteli'nde izlenebilecek. 28 Ekim-23 Kasım tarihleri arasında sürecek olan festival, sırasıyla Ankara, Gaziantep, Adana, Mersin, Moskova, Bursa, Antalya, Bükreş, İzmir, İstanbul ve Samsun'da izleyicileriyle buluşacak.
Festivalde bu yıl bluesun ünlü isimlerinden Buckwheat Zydeco, Chris Thomas King, Eddy Clearwater ve Bobby Rush katılıyor. Festivalde yer alan 1947 Louisiana doğumlu Buckwheat, 4 kez Grammy Ödülleri'ne aday gösterildi. Sadece İstanbul konserlerinde yer alacak olan akordion ustası Zydeco Buckwheat, Eric Clapton, U2, Robert Cray ve Festival New Orleans ile turnelere çıktı. Atlanta'da yapılan yaz Olimpiyat açılışlarında Wynton Marsalis, Stevie Wonder, Litle Richard ve Gloria Estefan ile sahne alan Buckwheat şu sıralarda yeni grubu Ils Sont Partis Band ile çalışıyor.
Jimi Hendrix'in veliahtı olarak gösterilen Chris Thomas King ise festivalin diğer blues ustalarından. Blues'a rap, hip-hop ve rock kalıplarıyla yaklaşan King, üstün vokali ve müziğindeki rock etkisiyle gündeme geliyor. C. Thomas King, müziğine kattığı özgün öyküleri ve kaydettiği 6 albümüyle
21'inci yüzyıl müziğinin en iyi ustalarından biri olmaya aday olarak gösteriliyor.
935, Mississipi doğumlu Eddy Clearwater, "melankolik" blues tarzıyla festivale katılıyor. Western ve country tarzında da denemeleri olan Clearwater, Magic Sam, Jimmy Johnson, Otis
Rush, Jimmy Reed ve bir çok usta bluescuyla sahne aldı.
Festivale katılan diğer bir önemli isim de Bobby Rush. Öykü anlatma becerisi, funk ile bluesu birleştirmesi ve dinleyiciye yaşattığı zevkli anlarla tanınan 40 yıllık bules ustası Rush, Living Blues Magazine, BB King Blues Hero gibi ödüllere sahip. 20'nin üzerinde albüme sahip olan Rush, Chicken Heads, Camel Walk gibi şarkılarıyla tanınıyor. Besteleri ZZ Top, Greateful Dead gibi gruplarca da yorumlanan Rush, festivalin en etkili isimlerinden.
ÖNCEKİ HABER

Yağmurlar dinmeden gelen çokseslilik

SONRAKİ HABER

Hayati Hamzaoğlu Antalyalı oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...