20 Ekim 1999 21:00

Belediye-İş: 'Durak halkı aldatıyor'

Belediye-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Ali Umar, Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın, "İşçimize her ay 263 milyon lira ödeme yapıyoruz" sözleriyle ilgili olarak, "Kamuoyu aldatılmaktadır" dedi.

Paylaş
Belediye-İş: 'Durak halkı aldatıyor'
Belediye-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Ali Umar, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın, "İşçimize her ay 263 milyon lira ödeme yapıyoruz" sözleriyle ilgili olarak, "Giydirilmiş ve vergiler dahil ücretler açıklanarak kamuoyu aldatılmaktadır" dedi. Umar, emekliliği gelmiş ve en yüksek maaşı alan bir işçinin eline 109 milyon lira geçtiğini söyledi.
Yarım ücret ödeniyor
Umar, düzenlediği basın toplantısında, belediye işçisinin 5 aydır yarım maaş aldığını, sosyal haklar ve 9 aylık mesailerin ödenmediğini belirterek, işçilerin ekim ayı maaş bordrolarını gazetecilere dağıttı.
Yarım maaş tutarındaki ücretlerin, işçilerin banka hesabına yatırıldığını ve büyük bir bölümünün, alınan kredilerin faizi olarak kesildiğini ifade eden Umar, şöyle konuştu: "Üyelerimizin mağdur edildiği apaçık ortadadır. Buna karşın, Başkan Durak; vergi, SSK, zorunlu tasarruf, sosyal haklar ve ödenmeyen mesaileri esas alan brüt ücreti esas alarak yaptığı açıklamayla kamuoyunu aldatmaktadır. Sayın Durak'ın, asgari ücretle çalışan veya ürcet alamayan ilçe belediyelerini örnek vermesini, kötüyü emsal göstermesini kınıyor, alacaklarımızın derhal ödenmesini istiyoruz."
ÖNCEKİ HABER

Beykoz Deri Kundura işçisi:

SONRAKİ HABER

Kitaplarımızla oynuyorlar!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...