20 Ekim 1999 21:00

Sümerbank işçisi nöbette

Sümerbank işçileri "Hükümetler IMF'nin noterliğini yapıyor. Bu ülkenin sahibi emekçilerdir, biz bu memleketi kimseye vermeyeceğiz" diyor.

Paylaş
Sümerbank işçisi nöbette
Sinan İmrek
Fabrikalarının Galatasaray Üniversitesi'ne peşkeş çekilmesine karşı geçtiğimiz hafta eylem başlatan ve kararın geri alınmasını isteyen Bakırköy Sümerbank işçileri, taleplerine olumlu yanıt verilmemesi üzerine fabrikada nöbet tutmaya başladılar. TEKSİF Bakırköy Şubesi üyesi işçiler, geri adım atılmadığı takdirde fabrikaya tamamen el koymaya hazırlanıyor. Bugün fabrika önünde eylem yapacak olan işçiler, emek güçlerine dayanışma çağrısı yapıyor.
Bakırköy Sümerbank işçileri, tazminatlarını alıp 1 Kasım'dan itibaren Bakırköy Sümerbank'la ilişkilerini kesmelerinin istendiği Genel Müdür Doğan Çelik imzalı yazının fabrikaya asılması üzerine, işyerinde kurdukları çadırlarda direnişe başladılar. İşçiler, genel müdürün yazısında, istedikleri Sümerbank fabrikalarına tayin edileceklerinin belirtildiğini söyleyerek, bunun bir oyun olduğunu, kesinlikle kabul etmeyeceklerini ve geri adım atmayacaklarını belirttiler.
Basın Komitesi, Dış İrtibat Komitesi ve İç Komite adıyla üç direniş komitesi oluşturarak görev dağılımı yapan işçiler, dışardan gelen firma ve hesap memurlarını içeri almıyor.
Fabrika etrafında zincir
Bakırköy Sümerbank işçileri, bugün saat 12.00'de, çocuklarını okula göndermeyerek aileleriyle birlikte fabrikanın etrafında zincir oluşturacaklar. Aynı eylem Beykoz Sümerbank'ta da yapılacak. İşçiler, gelecek hafta başından itibaren de Ankara'da genel müdürlük önünde eylem yapmaya hazırlanıyor.
Emek güçlerine çağrı
TEKSİF Sendikası Bakırköy Şubesi ve işçiler, sorunlarının tüm Türkiye'nin sorunu olduğunu belirterek, verdikleri onurlu mücadeleye tüm sendikaları ve emekten yana tüm güçleri aktif destek vermeye çağırıyor.
ÖNCEKİ HABER

Kavakçı'ya yemin ettirme tartışması

SONRAKİ HABER

Beykoz Deri Kundura işçisi:

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...