20 Ekim 1999 21:00

FP, Yüksel'e savaş açtı

FP Genel Başkan Yardımcısı Veysel Candan, Ankara DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel'in vakit geçirilmeden görevden alınmasını istedi.

Paylaş
FP, Yüksel'e savaş açtı
FP Genel Başkan Yardımcısı Veysel Candan, Ankara DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel'in vakit geçirilmeden görevden alınmasını istedi. FP Genel Başkanı Kutan da, Kavakçı'nın hâlâ milletvekili olduğunu söyledi.
Veysel Candan, dün düzenlediği basın toplantısında, Ecevit, Demirel ve Akbulut'un Kavakçı hakkında söylediği sözleri hatırlatarak, Kavakçı'nın milletvekilleri olduğunu belirtti ve Kavakçı'ya yönelik uygulamaları kınadıklarını söyledi. Candan, Merve Kavakçı'nın başına gelenlerde medyanın da önemli bir payı bulunduğunu savundu. Ankara DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel'in görevden alınması gerettiğini belirten Candan, Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk hakkında da soruşturma açılması gerektiğini bildirdi.
Üniversitelerdeki türban yasağına değinen Candan, her gün üniversitelerde yeni rezilliklerin meydana geldiğini ve tüm bunları örtbas etmek için türban yasağının gündeme getirildiğini belirtti.
Kutan: 'Kavakçı milletvekili'
FP Genel Başkanı Recai Kutan, "Meclis'te bir oylama yapılmadıkça, milletvekilliğinin düşmesi mümkün değildir" dedi. Kutan, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Cames Ceffries'in de aralarında bulunduğu AB üyesi ülkelerin büyükelçi ve müsteşar düzeyindeki yetkilileri ile bir araya gelmek üzere Ankara Hilton Oteli'ne gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kutan, Ankara DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel'in Merve Kavakçı olayına ilişkin "polisle milletvekilinin karşı karşıya gelmemesi gerektiği" sözlerini şöyle değerlendirdi: "Tasvip etmek mümkün değil. Zaten orda polisle milletvekili karşı karşıya gelmez; söz konusu değildir. Nihayet polis, verilen talimatı yerine getiriyor. Nitekim böyle bir şey olmadı, başlangıcı dahi olmadı." Kavakçı olayının bundan sonraki sürecinin nasıl olacağının sorulması üzerine de Kutan, "Bizi ilgilendiren bir tarafı yok. Artık, Adalet Bakanlığı meseleye el koymuştur" dedi. Kutan, bundan sonraki aşamada Yüksel ile ilgili kararı Adalet Bakanlığı'nın vereceğini ifade etti.
ÖNCEKİ HABER

DSP'de Kırcı suskunluğu

SONRAKİ HABER

Kavakçı'ya yemin ettirme tartışması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...