20 Ekim 1999 21:00

İzmit'te kültür çadırı kuruluyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültürel Hizmetler Daire Başkanı Müfit Kayacan, İzmit Şehir Tiyatrosu'na, 750 kişilik bir "kültür çadırı" gönderildiğini bildirdi.

Paylaş
İzmit'te kültür çadırı kuruluyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültürel Hizmetler Daire Başkanı Müfit Kayacan, deprem felaketinin ardından salon sıkıntısı çeken İzmit Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'na, 750 kişi kapasiteli bir "kültür çadırı" gönderildiğini bildirdi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültürel Hizmetler Daire Başkanı Müfit Kayacan, İzmit Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'na gönderilen çadırda ilk oyunu, Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu'nun sahneleyeceğini söyledi.
İzmit fuar alanında kurulacak çadırda "Aşk Grevi" adlı oyunu sahneleyeceklerini bildiren Kayacan, bu oyunun özel bir anlam taşıdığını belirtti.
Deprem felaketinin yaşandığı 17 Ağustos tarihinde, İzmit'te, "Uluslararası Sokak Tiyatroları Festivali" için hazırlıkların tamamlandığını, ancak deprem nedeniyle festivalin gerçekleştirilemediğini belirten Kayacan, şunları söyledi:
"Biz de, 17 Ağustos tarihinde düzenlenecek festival için İzmit'e gidiyorduk. Deprem olunca, Sakarya'da mahsur kaldık. Festivalde Aşk Grevi adlı oyunumuzu sahneleyecektik, ama olmadı. Şimdi fuar alanı içinde kurulacak kültür çadırında Aşk Grevi, seyircilerle buluşacak."
Kayacan, İzmit'e gönderilen kültür çadırının, Antalya'da Yenimahalle'ye kurulmak üzere hazırlandığını ifade ederek, "İzmit Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun salonu zarar görmüştü. Ayrıca halkta, kapalı yerlere girme korkusu var. Bu nedenle İzmit'in kültür çadırına daha çok ihtiyacı var" dedi.
İzmit'e kurulacak kültür çadırının belirli bir süre sonra, diğer deprem bölgelerine de kurulabileceğini kaydeden Kayacan, çadırda, tiyatro gösterilerinin yanı sıra söyleşiler ve film gösterimlerini de gerçekleştirilebileceğini sözlerine ekledi.
ÖNCEKİ HABER

Goethe ve Tasso değerlendirildi

SONRAKİ HABER

DSP'de Kırcı suskunluğu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa