19 Ekim 1999 21:00

Harb-İş'te genel kurula doğru

Türk Harb-İş Sendikası'nın, Genel Merkez Genel Kurul hazırlıkları sürüyor. 30-31 Ekim günleri 207 delegeyle toplanacak olan...

Paylaş
Harb-İş'te genel kurula doğru
Askeri işkolunda çalışan işçilerin örgütlü olduğu Türk Harb-İş Sendikası'nın genel kurul hazırlıkları devam ediyor. 30-31 Ekim günleri, 207 delegeyle toplanacak olan genel kurulda yönetim için iki ayrı liste yarışacak.
Türk-İş Genel Kurulu'nda 18 delegeyle temsil edilen Harb-İş Sendikası'nın son delege seçimlerine askerler müdahale ederek, MHP'li ve FP'lilerin delege seçilmesini sağlamışlardı. Askerlerin müdahaleleri yoğun olarak İstanbul, Gölcük ve Ankara şubelerinin örgütlü olduğu işyerlerinde yaşanmış ve şubelerin eski yönetimler seçimleri kaybetmişti. Üç büyük şubeyi alarak delege çoğunluğunu ele geçiren ve bazı çevrelerce "şeriatçı" olarak adlandırılan grubun gözü şimdi Harb-İş Genel Merkez yönetiminde.
İstanbul, Gölcük ve Ankara şubelerini alarak delege çoğunluğunu ele geçiren grubun, Gölcük Şubesi'den, şimdiye kadar işyeri temsilcisi bile olmadığı söylenen Orhan Atay başkanlığında bir liste hazırlığında olduğu ifade ediliyor. Listede ayrıca Ankara Şube Başkanı Mustafa Ak, Kayseri Şubesi'nden Ali Hasetçi, Afyon Şubesi'nden Mehmet Arık, Sivas Şubesi'nden İhsan Altun ve İstanbul Şubesi'nden de bir kişinin yer alacağı dillendiriliyor.
Çetin yeniden aday
İzzet Çetin başkanlığındaki şimdiki yönetimin de ayrı listeyle yönetim yarışına katılmasının beklendiği genel kurulun oldukça tartışmalı geçeceği şimdiden söyleniyor. Özellikle "şeriata karşı olduğu" söylenen askerlerin müdahalesiyle yönetime şeriatçıların getirildiği söylentileri de tartışmaları artırıyor.
Şube eski Başkanı Ali Hasetçi'nin adaylığını doğrulayan, ancak destekleyip desteklemediği konusunda bir açıklama yapmayan Kayseri Şube Başkanı Mustafa Öztürk, Harb-İş'teki yarışın kendisine üzüntü verdiğini, sağ-sol diye işçilerin bölünmesi yerine, onlara hizmet verecek kişilerin yönetime gelmelerini istediğini dile getirdi.
Her iki grupta da sağ-sol kavgasının bitmesini ve işçiye hizmet edebilecek, işi bilen kişilerin yönetime gelmesini isteyen Öztürk, dün kalkıp ülkede kavga yaratanların şimdi yukarda birbirlerine makam hazırlığı içinde olduklarını söyleyerek, "Bu işi bilen insanlar başa geçsin" diye konuştu.
ÖNCEKİ HABER

Paşabahçe Schoot işçileri

SONRAKİ HABER

Türk Metal yöneticileri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa