19 Ekim 1999 21:00

İngiltere demiryollarında yine kaza

İngiltere'de halkın güvenliği için yatırım yapmaktan kaçındıkları için facialara neden olan özel demiryolu şirketlerinin araçları yine kaza yaptı.

Paylaş
İngiltere demiryollarında yine kaza
İngiltere'de halkın güvenliği için yatırım yapmaktan kaçındıkları için facialara neden olan özel demiryolu şirketlerinin araçları yine kaza yaptı. İktidardaki İşçi Partisi, ülkedeki metro sistemini de özelleştirmeye çalışırken, en az 30 kişinin ölümüyle sonruçlanan kazanın üstünden iki hafta geçmeden, meydana gelen kazada, şans eseri ölen olmadı.
Londra'nın Victoria istasyonundan kalkan ve Hastings'e giden tren, Seaford-Brighton treniyle önceki akşam çarpıştı. Çarpışma sonucu vagonların raydan çıktığı, Seaford-Brighton treninin boş olması nedeniyle ölen olmadığı, bazı yolcuların hafif yaralandığı bildirildi.
Polis yetkilileri, kazanın nedeninin sürücülerden birinin ışık ihlalinde bulunması olduğunu iddia ediyor. Yaşanan son kaza, her gün özelleştirilmiş demiryolu hatlarını kullanmak zorunda olan İngiltereliler arasında büyük endişe yarattı.
İşçiler eyleme hazırlanıyor
İki hafta içinde iki kez tren kazası yaşanan ülkede, demiryolu sistemi, özelleştirmenin buna etkileri ve hükümetin özelleştirilmiş şirketler üzerindeki denetim ve yaptırımları konusundaki tartışmalar artarken, demiryolu işçileri de önümüzdeki günlerde hükümeti uyarmak için greve gitmeye hazırlanıyor. Demiryollarındaki işçilerin zorunlu mesai yaptırıldığına ve güvenlik için gerekli yatırımların yapılmadığına dikkat çeken Demiryolu İşçileri Sendikası RMT, 29 Ekim tarihinde grev yapacağını ilan etmişti.
ÖNCEKİ HABER

İran'dan Türkiye'ye İsrail uyarısı

SONRAKİ HABER

ABD GAP'ı parselliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...