18 Ekim 1999 21:00

'Kimse ekmeğimizle oynamasın'

Eminönü Belediyesi işçilerinin alacaklarının ödenmesi için başlattığı oturma eylemi dün de devam etti.

Paylaş
'Kimse ekmeğimizle oynamasın'
Sinan İmrek
Eminönü Belediyesi işçilerinin alacaklarının ödenmesi için başlattığı oturma eylemi dün de devam etti. "Başkan şaşırma, sabrımızı taşırma", "İşçiye hizmet, halka hizmet", "İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız", "Yaşasın onurlu mücadelemiz", "İşçiler burada başkan nerede" sloganlarını atan işçiler, "Madde 34: Herkes önceden izin almadan silahsız gösteri yürüyüş hakkına sahiptir", "TİS Maddesi 59: Ücret hak kazanılan günü izleyen ilk işgünü ödenir", "TC Anayasa Maddesi 42: Kimse eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz", "Hiç kimse zorla çalıştırılamaz, angarya yasaktır" yazılı dövizler taşıdılar.
Genel-İş 6 No'lu Şube Başkanı Hasan Kaya'nın da destek amacıyla katıldığı eylemde konuşan Genel-İş 7 No'lu Şube Başkanı İsmail Yurtseven, belediye başkanının, haksız olmasına rağmen, işçiler hakkında soruşturma açtığını söyledi. "395 işçi her türlü soruşturmaya hazır mı?" diye soran Yurtseven'e işçilerin yanıtı, hep bir ağızdan, "Hazırız" oldu. İş barışını belediyenin bozduğunu belirten Yurseven, alacakların bir an önce ödenmesini istedi.
İşçilerin 3 aydır ücret alamadıklarını hatırlatan Yurtseven, kimsenin işçilerin ekmeğiyle oynama hakkına sahip olmadığını söyledi. Yurtseven, sorunlarına çözüm bulunana kadar eylemlerine devam edeceklerini ifade etti.
ÖNCEKİ HABER

Tütünde özelleştirme hazırlığı

SONRAKİ HABER

Kıbrıs'ta dostluk deklarasyonu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...