18 Ekim 1999 21:00

Halkevlerinden depremzedelere

   sağlık merkezi

Paylaş
Halkevlerinden depremzedelere
   sağlık merkezi
Halkevleri, deprem bölgesinde yürüttüğü çalışmaları daha kalıcı ve verimli hale getirebilmek amacıyla sağlık ve sosyal hizmet merkezi kurma çabası içine girdi.
İzmit Bekirpaşa'da 800 metrekarelik bir alan üzerine kurulması düşünülen merkezin; yaşlılar, çocuklar ve gençler için sosyal danışmanlık, psikolojik rehberlik ve rehabilitasyon süreçlerine dönük çalışmaları da olan büyük bir kompleks olması planlanıyor.
Halkevleri Genel Sekreteri Mustafa Coşar, merkezin, deprem bölgesinde 50'yi aşkın sayıdaki halkevcinin katılımıyla sürdürülen çalışmaları kalıcı bir kimliğe büründüreceğine dikkat çekti.
Coşar, depremin birinci haftasında İzmit Yenikent'de, bugüne değin 2 bini aşkın kişiye hizmet veren bir sağlık ocağı açtıklarını hatırlattı.
Merkezin kalıcı olmasını istediklerini ifade eden Coşar, bu amaçla Bekirpaşa Belediyesi'yle mutabakata vardıklarını, İzmit Kent Kurultayı ve Almanya Bremen'de oluşturulan Körfez Depremzedeleriyle Yardımlaşma İnisiyatifi'yle ilişkiye geçtiklerini belirtti.
Coşar, merkezin gönüllü insanların çabalarıyla faaliyet yürütmesinin yeterli olamayacağı düşüncesiyle Sağlık Bakanlığı'ndan personel talep edeceklerini söyledi. Mustafa Coşar, projenin Nisan 2000'de tamamlanmasını hedeflediklerini dile getirerek, "Merkez, kentin yerleşik bir birimi olarak çadırkent sonrasında da faaliyetini sürdürecek. Kentin daha demokratik bir şekilde kurulmasına katkı sunacak" dedi.
ÖNCEKİ HABER

AKSA mı öldürdü?

SONRAKİ HABER

Yalova Belediyesi Başkan Yardımcısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...