18 Ekim 1999 21:00

Kanıt istiyorlarsa

   mermi izlerine baksınlar

Paylaş
Kanıt istiyorlarsa
   mermi izlerine baksınlar
Adana'da Akıncılar Mahallesi'ndeki evlerine 5 Ekim Salı günü baskın düzenleyen polisler tarafından eşi katledilen Kezban Bektaş, polislerle yüzleştirilmek üzere çağrıldığı adliyede, "Kanıt istiyorlarsa, evimin duvarlarına baksınlar" dedi. Hücre evi operasyonunda katledilen Murat Bektaş'ın eşi Kezban Bektaş, olay günü nöbetçi olan savcı Şükrü Küçüktepe tarafından dün adliyeye sevk edilen polislerle yüzleştirilmek için çağrıldığını belirtti. Kezban Bektaş, operasyona katılan polislerin tavana ateş açtıklarını iddia ettiklerini ifade ederek, "Tavana ateş açılsaydı kocam vurulmazdı.
Benim koluma da mermi isabet edip sıyırmazdı. Eğer kanıt arıyorlarsa, evime gidip duvardaki mermi izlerine baksınlar" diye konuştu.
Tutuklama kararına itiraz
Bu arada, yargısız infaz operasyonuna katılan ve haklarında gıyabi tutuklama kararı verilen 6 polis, sevk edildikleri adliyede, tutuklama kararına itiraz ettiler.
Murat Bektaş'ın infaz edilmesiyle ilgili olarak haklarında Asliye Ceza Mahkemesi'nce gıyabi tutuklama kararı çıkartılan Başkomiser Fevzi Mustan, polis memurları Ali Erdurucan, Eyüp Yalçınkaya, Muammer Topaç, Haydar Erol ve Nurettin Bülbül, geldikleri adliyede, bir üst mahkeme olan 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak, tutuklama kararlarına itiraz ettiler.
Cezaevine konulmadılar
Adliyeye gelen polislerin, haklarındaki tutuklama kararına karşın cezaevine gönderilmemeleri dikkat çekti. İnfazcı polislerin, itiraz sonuçlanana kadar kendi arkadaşları tarafndan 'gözetim altında tutulacakları' öğrenildi. İnfazcı polislerin mahkemede oldukça rahat oldukları gözlenirken, arkadaşları da görüntü almaya çalışan basın mensuplarını tehdit ettiler.
ÖNCEKİ HABER

Haraç mezat bütçesi

SONRAKİ HABER

KESK alanlara çıkacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...