18 Ekim 1999 21:00

İzmir'de kiralar 6 ayda ikiye katlandı

İzmir Emlakçılar ve Emlak Müşavirleri Derneği (İZEMDER) Genel Başkanı Rıdvan Akgün, İzmir'de 6 aylık kira artış oranının yüzde 100'ü bulduğunu bildirdi.

Paylaş
İzmir'de kiralar 6 ayda ikiye katlandı
İzmir Emlakçılar ve Emlak Müşavirleri Derneği (İZEMDER) Genel Başkanı Rıdvan Akgün, İzmir'de 6 aylık kira artış oranının yüzde 100'ü bulduğunu bildirdi. Akgün, düzenlediği basın toplantısında, kirada oturan vatandaşların "depremzedelerden farkının kalmadığını" söyledi. Türkiye'de 5 milyon konut açığının bulunduğunu ifade eden Akgün, toplu konut olgusunun da sorunu çözemediğini belirtti. Akgün, Türkiye'nin acilen Konut Bakanlığı'na ihtiyacı olduğunu kaydederek, şöyle konuştu: "Son 6 ayda kira artış oranı İzmir'de yüzde 100'leri buldu.
Asgari ücret ile geçinen vatandaşlarımız kira ödemekte büyük sıkıntı çekiyor. Türkiye'nin konut açığının giderilmesi için bu işin tek elden yürütülmesi ve çözülmesi gerekli. Bunu da ancak ayrı bir bakanlık sağlar." Akgün, öğrencilerin barınma sorununun aile bütçesine büyük yük getirdiğini belirterek, üniversite çevresinde işadamlarının yapacağı 30-40 metrekarelik stüdyo tipi konutlar ile bu sorunun da giderilebileceğini kaydetti.
ÖNCEKİ HABER

Bütçe dokuz ayda

SONRAKİ HABER

Haraç mezat bütçesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa