17 Ekim 1999 21:00

Kristal-İş Kongresi'nde ağır suçlamalar

Kristal-İş'in 13. Olağan Genel Kurulu'nun dünkü bölümünde çalışma raporu üzerine düşüncelerini dile getiren delegeler, genel merkez yöneticilerini ağır bir dille suçladılar.

Paylaş
Kristal-İş Kongresi'nde ağır suçlamalar
Topkapı Olcay Otel'de önceki gün devam eden Kristal-İş Sendikası 13. Olağan Genel Kurulu'nun dünkü bölümünde çalışma raporu üzerine düşüncelerini dile getiren delegeler, genel merkez yöneticilerini ağır bir dille suçladılar.
Zaman zaman tansiyonun yükseldiği ve sloganların atıldığı genel kurulda konuşan delegeler, genel merkez yöneticilerini "çeteci" ve "basiretsiz" olarak nitelendirdiler.
Delegeler, bütün suçlamalarına rağmen genel merkez yönetimi için sadece Genel Eğitim Sekreterliği ve Genel Mali Sekreterliği için alternatif aday çıkarabildiler. Lüleburgaz Şubesi'nin 'ekarte' edilmesiyle rahatlayan Mustafa Bağçeci, genel başkanlık için tek başına seçimlere girerken, Genel Başkan Vekilliğine Ahmet Okuyan, daha önce sendikada Genel Eğitim Sekterlik görevini sürdüren Rıza Sami Aydoğan Genel Sekreterliğe, Genel Mali Sekreterliğine Mersin Şube Başkanı İsmail Sert ve Memet Uludağ, Genel Eğitim Sekreterliğine ise Sebahattin İbişağaoğlu ve Polat Aktaş aday oldu.
'Leke sürenler utansın'
Özellikle Lüleburgaz Şubesi delegelerinin genel kurula katılamamalarından dolayı genel merkez yöneticilerini suçlayan delege ve bazı şube başkanları, Mersin ve Trakya cam fabrikalarında yemekhanenin taşerona verilmesinden de genel merkez yöneticilerini sorumlu tuttular.
Toplu iş sözleşmesinin grev aşamasındayken imzalanmasına oldukça tepki gösteren Kristal-İş delegeleri, sözleşme üzerinden 5 ay geçmiş olmasına rağmen sözleşme kitapçığının henüz kendilerine ulaşmadığını dile getirdiler.
Delegelerden sonra kürsüye çıkan şube başkanlarından Lüleburgaz Şube Başkanı Bilal Çetintaş, genel merkezin kendisine, "takla attırdığını" söyledi. "Yeni bir elbise dikmeye geldik" diyerek genel merkeze aday olduğunu söyleyen Kristal-İş Mersin Şube Başkanı İsmail Sert, "Bu kara lekeyi Kristal-İş'e sürenler utansın" sözleriyle konuşmasını bitirdi.
Gebze Şube Başkanı Sebahattin İbişağaoğlu, Paşabahçe Şube Başkanı Genç Ali Özdemir, Erzincan Şube Başkanı Ali Yiğitoğlu, Topkapı Şube Başkanı Minnur Dinler birer konuşma yaparak yaşadıkları sorunları dile getirdiler. Konuşmalardan sonra genel merkez yöneticileri eleştirileri yanıtladılar.
ÖNCEKİ HABER

Gemi sanayiinin sonu getiriliyor

SONRAKİ HABER

İşsizlik artıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...