17 Ekim 1999 21:00

Gemi sanayiinin sonu getiriliyor

İstanbul Pendik ve İzmir Alaybey tersanelerinin Deniz Kuvvetleri'ne devredilmesi, "Ordu gemi sanayisini dışa bağımlı hale getirmenin taşeronluğunu mu yapıyor" sorusuna neden oluyor.

Paylaş
Gemi sanayiinin sonu getiriliyor
Gökhan Biçici
İstanbul Pendik ve İzmir Alaybey tersanelerinin Deniz Kuvvetleri'ne devredilmesi kararının gemi sanayisine ciddi zararlar vereceği yönündeki eleştiriler, Gemi Mühendisleri Odası'nın yayınladığı bir raporla doğrulandı. Rapora göre, devir kararlarının gemi sanayisine faturası, en azından yüzde 40'lık bir kapasite daralması olacak. Tartışmaların odaklandığı konu ise, donanma için gereğinden büyük olan Pendik Tersanesi'nin, Deniz Kuvvetleri'ne devri sonucu büyük oranda atıl hale gelecek olması.
Karar tesadüf olamaz
Böylesi bir kararın ordu gibi 'ne yaptığını bilen' bir kurum tarafından tesadüfi olarak alınmayacağını bilenler ise, "Acaba ordu bu şekilde gemi sanayisini dışa bağımlı hale getirmenin taşeronluğunu mu yapıyor" diye soruyorlar.
Özellikle Pendik Tersanesi'nin, 170 bin DWT tonluk kapasitesiyle, Ortadoğu ve Balkanlar'ın en büyük tersanesi olduğuna dikkat çeken Dok Gemi-İş Sendikası Genel Başkanı Nazım Tur, donanmanın elindeki en büyük gemilerin bile eni 70, boyu 300 metreyi bulan bu devasa boyuttaki tersane havuzunda 'hap' gibi kalacağına dikkat çekiyor.
Devir konusu olan her iki tersanede çalışan toplam 1500 işçinin üyesi olduğu Dok Gemi-İş'in Başkanı Tur'a göre Donanma'nın elindeki en büyük gemi bile 5000 DWT'ı aşmaz. Tur, ayrıca devir kararının Gölcük Tersanesi'nin depremde yıkılmasıyla bir alakası olmadığını söylüyor.
Gemi sanayii bağımlı olacak
Hedeflenenin ne olduğu yönündeki sorumuzu da, "Ben konuşamıyorum ki, Türkiye'nin şartları konuşmaya müsait değil" diyerek yanıt veren Tur, kararın ekonomik olmadığında ısrarlı. Pendik Tersanesi'nin Almanya, Polonya gibi ülkelere siparişle gemi üreterek ihraç ettiğini, diğer yandan yerli firmalardan da Deniz Nakliyat için büyük bir geminin inşa çalışmalarının sürdüğünü anlatan Nazım Tur; alınan kararla birlikte, sivil gemi sanayisinin Malta, Rusya, Bulgaristan gibi ülkelerdeki tersanelere mahkûm olacağını vurguladı. "Oysa Deniz Kuvvetleri'nin ihtiyaçları, üstelik daha ucuz bir şekilde, yine bu kurum tarafından devir olmadan karşılanabilir" diyen Tur, "Eğer Pendik Tersanesi bu halde de hizmet verir diyorsanız, o zaman ordunun ticaret yapması gerekiyor" diye konuştu.
Kararın gemi sanayisi üzerindeki muhtemel etkisine de değinen Nazım Tur, Osmanlı döneminde Haliç Tersanesi'nde 50 bin işçi çalıştığını, ancak bugün bu rakamın 450'ye düştüğünü hatırlatarak açıklamasına şöyle devam etti: "1983'ten beri devam edegelen, kamu teşekküllerini eritme çabasının sonucu olarak Haliç Tersanesi'nde 450, Camialtı Tarsanesi'nde ise 250 işçi kaldı. Bu işçiler de yakında emekli olacaklar. Tersinelerin devriyle birlikte Şirketi Hayriye'den Akay'a, Akay'dan Türkiye Denizcilik Bankası'na, oradan Türk Denizcilik Kurumu'na ve en son Türkiye Gemi Sanayii AŞ ile bugünlere gelen gemi sanayimiz bitecektir."
ÖNCEKİ HABER

Japon prefabrik evleri geliyor

SONRAKİ HABER

Kristal-İş Kongresi'nde ağır suçlamalar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...