17 Ekim 1999 21:00

Japon prefabrik evleri geliyor

Marmara depreminde evsiz kalanlar için Japonya'nın hibe ettiği 500 prefabrik ev yarın Türkiye'de olacak.

Paylaş
Japon prefabrik evleri geliyor
Japonya'nın Marmara depremzedelerinin kullanması için hibe ettiği 500 prefabrik ev, Japon donanmasına bağlı gemilerle getiriliyor. Söz konusu gemiler, yarın Haydarpaşa Limanı'nda olacak.
Genelkurmay Başkanlığı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Genel Sekreterliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Japon donanmasına bağlı JDS Osumi çıkarma gemisi 340, JDS Bungo mayın dökücü gemi 75, JDS Tokiwa yardımcı gemisi de 85 prefabrik evi Türkiye'ye getiriyor. Prefabrik evler, Haydarpaşa Rıhtımı'nda boşaltılacak ve tren yoluyla Adapazarı Arifiye'ye nakledilecek.
Komodor Dz. Kur. Alb. Yoshio Komoriya komutasında 24 Eylül 1999'da Japonya'dan hareket eden gemiler, 16-17 Ekim 1999 tarihlerinde de Mısır'ın İskenderiye Limanı'nı ziyaret etti. Söz konusu gemiler, 19 Ekim 1999 Salı günü Haydarpaşa Limanı'nda olacak. Aynı gün saat 10.00'da düzenlenecek karşılama töreninin ardından saat 11.00'de sancak gemisi JDS Bungo'da basın toplantısı yapılacak.
Donanma Komutanlığı'ndan TCG Salih Reis Fırkateyni, Japon donanmasına ait gemilere Çanakkale Boğazı girişinden itibaren, ziyaret süresince ve dönüşlerinde Çanakkale Boğazı çıkışına kadar refakat ederek, "kardeş gemi" görevi yapacak.
Komodor Dz. Kur. Alb. Komoriya, İstanbul'da bulundukları sürede 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hilmi Özkök, Donanma Komutanı Oramiral Bülent Alpkaya ve Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Özden Örnek ile görüşecek. Komoriya ayrıca, depremde hayatını kaybeden Tümamiral Orhan Aydın'ın kabrini de ziyaret edecek.
Açıklamada, Japon donanmasına ait gemilerin 23 Ekim 1999'da İstanbul'dan ayrılacakları, 4. Muhrip Filotillası Komodoru Dz. Kur. Kd. Alb. Tufan Ersoy komutasındaki TCG Gaziantep ve TCG Akdeniz fırkateynleri ile 24 Ekim 1999 günü Doğu Akdeniz'in uluslararası sularında ikili eğitimler yapacakları da bildirildi.
ÖNCEKİ HABER

'Deprem devletin çöktüğünü gösterdi'

SONRAKİ HABER

Gemi sanayiinin sonu getiriliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...