17 Ekim 1999 21:00

'Deprem devletin çöktüğünü gösterdi'

İçel Tabip Odası Başkanı Nejdet Tamamoğulları, ard arda yaşanan felaketlerde "Deprem bize asıl devletin çöktüğünü gösterdi" dedi.

Paylaş
'Deprem devletin çöktüğünü gösterdi'
Türk Tabipler Birliği Genel Sekreteri Dr. Eriş Bilaloğlu, Adana ve çevresinde etkili olan depreminin yaralarının sarılmadan unutulduğunu söyledi. Güney İlleri Tabip Odaları Birliği'nce Mersin'de düzenlenen toplantıya katılan TTB Genel Sekreteri Dr. Bilaloğlu, kamusal hizmetlerden uzaklaşan devletin, sorumluluklarını yerine getiremeyeceğini belirterek, "Bir ülkede yaşayan insanların kendilerini güvencede hissedebilmesi için devletin sosyal politikaları olmalıdır" dedi.
"Adana'da yaşanan ve özellikle Ceyhan'da etkili olan depreminin yaraları sarılmadan unutuldu. Marmara depremi ile de acılar katmerleşti" diyen Dr. Bilaloğlu, şöyle devam etti: "Yetkililer yapacağız, edeceğiz demekten öteye ileri bir adım atmadılar. Devleti harekete geçirebilmek için sivil toplum örgütlerine çok iş düşüyor. TTB olarak gözlemlerimizi yetkililere rapor halinde sunacağız."
İçel Tabip Odası Başkanı Nejdet Tamamoğulları da, ard arda yaşanan felaketlerde binaların çöktüğünü, insanların öldüğünü ifade ederek, "Ancak, deprem bize asıl devletin çöktüğünü gösterdi" dedi. Tamamoğulları, toplantıdaki amacın olası afetlere karşı hazırlıkları değerlendirmek olduğunu belirterek, tüm kesimleri sorunlar ve çözüm yolları konusunda duyarlı olmaya çağırdı.
Toplantıya Adana, Hatay, Gaziantep, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'dan tabip odalarının başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
ÖNCEKİ HABER

Depremzedelere devlet piyesi

SONRAKİ HABER

Japon prefabrik evleri geliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa