16 Ekim 1999 21:00

Tıp Merkezi'nden 500 işçi atıldı

Malatya İnönü Üniversite Rektörü emekli General Ömer Şarlak, sendikaya üye olan 500 işçinin işine son verdi.

Paylaş
Tıp Merkezi'nden 500 işçi atıldı
Sendikalaşmanın işten atılmayla sonuçlandığı işyerlerinden biri de Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi oldu. İnönü Üniversitesi Rektörü Emekli Tümgeneral Ömer Şarlak, yaklaşık 500 sağlık emekçisinin işine son verdi. İşyerinde örgütlenen Sağlık-İş Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, "Sendika ve emek düşmanlığının yeni bir örneğini Rektör Sayın Şarlak uyguladı" dedi.
Üniversitenin Turgut Özal Tıp Merkezi hizmet işini Enkay adlı bir taşeron şirkete devreden Rektör Şarlak, 15 Ekim günü yaklaşık 500 çalışanın işine son verdi. İşyerinde örgütlenerek, toplu iş sözleşmesi görüşmelerini sürdüren Sağlık-İş Sendikası'nın Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, dün yaptığı basın toplantısında, işçilerin Anayasa'dan doğan sendikalaşma haklarını kullandıklarını ve üniversite işvereniyle toplusözleşme görüşmelerinin sürdüğünü belirterek, rektörün, işçilerin işine son vererek sendikadan kurtulma yolunu seçtiğini söyledi.
İşlerine son verilen işçilerden 230'nun hemşire, ebe, laborant, radyolog, teknisyen olduğuna dikkat çeken Başoğlu, acil hastalar dışında diğre hastaların hızlı bir şekilde hastaneden çıkarıldıklarını, tıp merkezinde bozulan düzen kuruluncaya kadar yeni hasta kabul edilmesinin mümkün olmadığını ifade etti. Nedensiz yere sağlık hizmetinin işlemez duruma sokulup, felç edildiğine vurgu yapan Başoğlu, bugüne kadar üniversitenin gördüğü işin bundan sonra taşeron firma aracılığıyla yapılacağını dile getirdi. Şirketin atılan işçilere kendileriyle çalışma çağrısı yaptığını da hatırlatan Başoğlu, şirketin üniversitenin araçlarıyla, aynı insanlarla aynı işi yapacağına dikkat çekti.
Olayın özelleştirme anlayışının keyfi bir uygulamaya dönüştüğünün göstergesi olduğunu ve sendika olarak kanuni ve demokratik tüm haklarını kullanacaklarını belirten Başoğlu, Başbakan Bülent Ecevit'in olaya müdahale etmesini istedi.
ÖNCEKİ HABER

Deprem enkazına ithal yıkımcı

SONRAKİ HABER

'Sendikal bürokrasiye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...