10 Ekim 1999 21:00

Sen ne işe yararsın?

Sağlık Bakanı Osman Durmuş, devam eden bir hastane inşaatının tamamlanması için yardım isteyen Silivri Kaymakamı Bayram Öz'e, "Camiler gibi hastane vakıfları da bu işi kendi olanaklarıyla yapmalı" dedi.

Paylaş
Sen ne işe yararsın?
17 Ağustos'ta meydana gelen depremden sonra, yabancı ülkelerden gelen yardımları, çeşitli 'milliyetçi' gerekçelerle geri çeviren ve felaketin sıcak günlerinde yaptığı açıklamalarla halkın büyük tepkisini toplayan MHP'li Sağlık Bakanı Osman Durmuş, 'çalışmalarına' devam ediyor. Durmuş, dün, çeşitli incelemelerde bulunmak için gittiği Silivri'de, devam eden bir hastane inşaatının tamamlanması için bakanlığından yardım isteyen ilçe kaymakamı Bayram Öz'e, cami yaptırma derneklerinin çalışmalarını örnek vererek, "Onlar bakanlıktan para alarak mı cami yapıyor" dedi ve hastane vakıflarının inşaat işini üstlenmesini istedi.
Cami ve hastane!
Bakan Durmuş, Silivri Devlet Hastanesi ile Silivri Hizmet Vakfı Hastanesi inşaatında ve Şerife Baldöktü Sağlık Ocağı'nda incelemelerde bulundu. İncelemelerinden önce Silivri Kaymakamı Bayram Öz'den kaymakamlık binasında brifing alan Sağlık Bakanı Osman Durmuş, devam eden hastane inşaatı için kendisinden yardım talebinde bulunan ve hastanenin yapımını Sağlık Bakanlığı'nın üstlenmesini isteyen Kaymakam Öz'e, ''Cami yaptırma dernekleri cami yaptırırken bakanlıktan bir talepte bulunmadan, kendi olanaklarıyla bu işi yapıyorlar. Hastane vakıfları da bu işi kendi olanaklarıyla yapmalıdır'' dedi.
MHP'li Sağlık Bakanı Osman Durmuş, Kaymakam'ı 'çevredeki işadamları'nı da 'seferber etmeye çağırdı. İnşaat aşamasında, camiyle hastaneyi ayırt etmeyen Osman Durmuş, bu sözlerinin ardından, "İyi hizmetlerin iyi karşılığı olacağı düşüncesinden hareket ederek, devlet hastanelerinin özerkleşmesini ve özelleşmesini istiyoruz" diyerek, 'devlet hastaneleri'ni 'hatırladı'.
'Özelleştirme istiyoruz'
Sağlık hizmetlerinin de ahlaki boyutları olmasını ve bunun hiç kimse tarafından kötüye kullanılmaması gerektiğini ifade eden Durmuş, şunları söyledi: ''İyi hizmetlerin iyi karşılığı olacağı düşüncesinden hareket ederek, devlet hastanelerinin özerkleşmesini ve özelleşmesini istiyoruz. 13 milyon 500 bin vatandaşımız için Sağlık Sandığı adı altında yeni bir hizmet başlatıyoruz. Bunun için 400 trilyon lira ayırdık."
Osman Durmuş, "hastanelerde parası olmadığı için rehin tutulan insanlarımız artık bulunmuyor'' iddiasında da bulundu. 17 Ağustos Marmara Bölgesi depreminden sonra yaptığı bazı açıklamaların medya tarafından haksız şekilde kullanıldığını öne süren ve bundan rahatsızlık duyduğunu kaydeden Durmuş, ''Deprem bölgesinde bir ay içinde 4 trilyon liralık sağlık hizmeti verdik'' iddiasında bulundu. Durmuş, Sağlık Bakanlığı'nın çeşitli kuruluşlara 23 trilyon liralık yeşil kart borcu bulunduğunu ifade etti. Bu arada, Silivri Devlet Hastanesi'nde yaptığı incelemeleri sırasında Şerife Taşdemir adlı 2 yıllık hemşire, 90 milyon lira maaş aldığını ve kadrosunun bulunmadığını belirterek, Bakan Durmuş'tan kendisine yardım edilmesini istedi.
ÖNCEKİ HABER

Toplum biraz da kendisine bakmalı

SONRAKİ HABER

Depremin ardından boşta kalan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...