06 Ekim 1999 21:00

Türk-İş ve Hak-İş genel kurullarına doğru

Türk-İş ve Hak-İş konfederasyonlarına bağlı sendikaların genel kurulları sürüyor. Hak-İş'in genel kurulu 27-28 Kasım, Türk-İş'inki ise 1-5 Aralık 1999 tarihleri arasında yapılacak.

Paylaş
Türk-İş ve Hak-İş genel kurullarına doğru
Sultan Özer
Türk-İş ve Hak-İş konfederasyonlarının genel kurulları yaklaşırken, bağlı sendikaların genel kurulları da sürüyor. Hak-İş'in Genel Kurulu 27-28 Kasım, Türk-İş'inki ise 1-5 Aralık 1999 tarihleri arasında yapılacak.
Türk-İş'e bağlı 35 sendikadan genel kurulları yapılmayan Yol-İş ve Türkiye Maden-İş sendikalarının genel kurulları bu hafta sonu, Türk Harb-İş, Kristal-İş, Basın-İş sendikalarının genel kurulları ise ekim ayı sonuna kadar yapılacak. Halen kayyum yönetiminde olan Demiryol-İş Sendikası'nın genel kurulu ise kasım ayı içerisinde yapılacak.
T. Harb-İş ve Türkiye Maden-İş'in genel kurullarının oldukça tartışmalı geçmesi ve listelerin çekişmesi beklenirken, diğer sendikalarda bir iki değişikliğin dışında ayrı listelerin çıkması beklenmiyor. Genel Başkanları Enver Toçoğlu'nun, yasadışı olarak tekrar aday olup, genel başkanlığa seçilmesi nedeniyle mahkeme kararıyla kayyum yönetimine verilen Demiryol-İş Genel Kurulu'nda ise nasıl bir listenin çıkacağı henüz net değil. Bağlı sendikaların genel kurullarının tamamlanmasından sonra 18'inci Olağan Genel Kurulu'nu 1-5 Aralık 1999 tarihlerinde 461 delege ile toplayacak olan Türk-İş'te, Genel Başkan Bayram Meral yeniden aday olacak. Bu genel kurulun, Bayram Meral'in en rahat olacağı ve karşısına güçlü bir adayın çıkmasının beklenmediği bir genel kurul olacağı söylenirken, Türk Metal Başkanı Mustafa Özbek ile Teksif Genel Başkanı Zeki Polat'ın da adaylığından söz ediliyor. Ancak her iki genel başkan da henüz resmen adaylıklarını açıklamış değiller.
Türk-İş Genel Kurulu'nda belirleyici rolü, 33'er delegeyle Yol-İş, Tes-İş, Tek Gıda-İş; 31 delegeyle Belediye-İş; 30 delege ile Türk Metal, Çimse-İş ve 25 delegeyle Teksif oynayacak.
Genel Kurulu'nu 27-28 Kasım 1999 tarihlerinde yaklaşık 250 delegeyle toplayacak olan Hak-İş'te ise Salim Uslu'nun karşında bir adayın çıkması beklenmiyor. Hak-İş'e bağlı Hizmet-İş Sendikası ile Öz Tarım-İş sendikalarının genel kurulları da önümüzdeki hafta sonunda yapılacak. Böylece Hak-İş'e bağlı sendikaların genel kurulları tamamlanmış olacak.
ÖNCEKİ HABER

Kamu emekçileri ceza zengini

SONRAKİ HABER

Japonya'nın Cahit Aral'ı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...