06 Ekim 1999 21:00

IMF kısa vadeli borçları izleyecek

IMF, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu dokuz ülkedeki kısa vadeli borçları izleme sistemini daha da güçlendirmek için, teknik ve mali destek verecek.

Paylaş
IMF kısa vadeli borçları izleyecek
Uluslararası Para Fonu (IMF), aralarında Türkiye'nin de bulunduğu dokuz ülkedeki kısa vadeli borçları izleme sistemini daha da güçlendirmek için, teknik ve mali destek verecek.
IMF Geçici Komitesi'ne sunulan ve benimsenen prensibe göre, Türkiye'nin yanı sıra Arjantin, Brezilya, Güney Kore, Meksika, Endonezya, Filipinler, Tayland ve Ekvador'un kısa vadeli borçlanma hareketlerini izleme sistemi daha da güçlendirilecek.
IMF'nin üzerinde durduğu prensibe göre, mali piyasalarda krize zemin oluşturmaması amacıyla kısa vadeli borçlar arasındaki hareketliliğin dikkatli ve düzenli bir şekilde izlenmesi gerekiyor.
Rusya'daki kredi skandalından sonra, yeni borç yardımı ilkeleri ve denetim mekanizmaları üzerinde yoğunlaşan IMF, bundan böyle stand-by görüşmeleri yaptığı ülkelerde, mali sektöre daha çok ağırlık verecek.
IMF uzmanları, stand-by çerçevesinde yapılan görüşmelerde, görüşme yapılan üye ülkede mali sektörün daha sağlam zemine oturtulması konusu üzerinde yoğunlaşacak.
Asya krizinin temelinde de mali sektördeki zayıflığın bulunduğunu öne süren Uluslararası Para Fonu (IMF) uzmanları, IMF desteğini içeren stand-by ve benzeri anlaşma düzenlemelerinde mali sektörün güçlendirilmesi, ön koşullardan biri olacak.
IMF uzmanları, üye ülkenin mali sektörünün kurumsallaştırılması ve sektörün tarafsız denetiminin sağlanmasını öncelikle talep edecekler.
ÖNCEKİ HABER

Kepez'e de el konulmalı

SONRAKİ HABER

Polisten Adana'da infaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...