05 Ekim 1999 21:00

Gözaltında 'kayıp' filmine bakanlık ödülü

Önceki gün Antalya Stüdyoları'nda gerçekleştirilen ödül töreninde yarışmaya katılan kısa ve video filmlerine dört dalda ve Kültür Bakanlığı Özel Ödülü verildi.

Paylaş
Gözaltında 'kayıp' filmine bakanlık ödülü
Altın Portakal Film Festivali kapsamında düzenlenen 5. Uluslararası Kısa Film-Video Yarışması sonuçlandı. Önceki gün Antalya Stüdyoları'nda gerçekleştirilen ödül töreninde yarışmaya katılan kısa ve video filmlerine dört dalda ve Kültür Bakanlığı Özel Ödülü verildi. Ödül töreninin sürprizi ise Kültür Bakanlığı Özel Ödülü'nü 'gözaltında kayıpları' anlatan "Boran" isimli filmin alması oldu.
Festival filmi yasaklanmıştı
Kültür Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde İsmail Güneş'in "Gülün Bittiği Yer" isimli filmini ve Mezopotamya Kültür Merkezi Sinema Birimi tarafından hazırlanan "Ax" isimli filmi yasaklamıştı. Ödülünü Turizm Bakanı Erkan Mumcu'dan alan Yönetmen Hüseyin Karabey, ödülün kendisine verilmesine şaşırdığını belirterek, kayıplar konusunda daha duyarlı olunmasını istedi. Festivalin birinci günü başlayan ve jürisini Barbara Lorey de Lacharrıere, Philippe Avrıl, Vecdi Sayar, Max Tessıer ve Derviş Zaim'in oluşturduğu yarışmada ödül alan filmler şöyle:
En İyi Dramatik Film dalında Jonos Szasz'ın "Funeral" isimli filmi ödülü alırken, bu dalda Jüri Özel Ödülü'nü Willian de Kruse'nin "Slide Rule" ve Tim Burgin ve Luke O'Neil'in "Forsaken" isimli filmleri aldı.
En İyi Belgesel dalında, Amar Kanwar'ın "A Season Outside"si birinci olurken; Livia Gyarmathy'nin "Our Stork" isimli filmi Jüri Özel Ödülü'nü kazandı.
En İyi Canlandırma dalında Mike Booth "Little Dark Poet"; En İyi Deneysel dalında ise ödülü Shona Mc Gullach'ın "Hurtle" isimli filmi aldı. Bu dalda Jüri Özel Ödülü'nü de Peter Salmon'un "Playing Possum" isimli filmi kazandı.
ÖNCEKİ HABER

'Zehirden AKSA ve yetkililer sorumlu'

SONRAKİ HABER

Konfederasyon başkanları Demirel'e

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...