03 Ekim 1999 21:00

Dar gelirli ikinci ele hücum etti

Hayat pahalılığı, ücret ve maaşların düşüklüğü dar gelirlilerin ikinci el piyasasına akın etmesine neden oluyor.

Paylaş
Dar gelirli ikinci ele hücum etti
Hayat pahalılığı, ücret ve maaşların düşüklüğü dar gelirlilerin ikinci el piyasasına akın etmesine neden oluyor. Esnaf, özellikle geçtiğimiz yıl başlayan ekonomik krizin etkisiyle ikinci el piyasasının daha da canlandığını belirtiyor. İstanbullunun en çok rağbet edilen ikinci el piyasası Topkapı.
Öğrenciler ve dar gelirlilerin rağbet ettiği Topkapı'daki ikinci el eşya satan dükkânlarda, koltuktan halıya, beyaz eşyadan mutfak eşyasına, tıbbi malzemeden mobilyaya kadar her şeyi ucuza bulmak mümkün. Pazar esnafı, ekonomik darboğazın eski eşyaya olan rağbeti artırdığını ve piyasada ikinci el eşyaya olan talebin her geçen gün çoğaldığını kaydederek, gazete ilanlarıyla veya çok uzun yıllardan bu yana müşterileri olan kişilerden topladıkları eşyaları ucuza sattıklarını ifade ediyor.
Eski eşya pazarı esnafı, eski eşya satmanın ekonomiye de çok büyük katkı sağladığını, böylelikle kırılan veya bozulan eşyanın atılmadan değerlendirildiğini vurgulayarak, "Ekonomik darboğaz nedeniyle, vatandaşın sıfır eşya alım gücü düştü. Bu nedenle de eski eşyaya talep arttı'' diyorlar.
Müşteri portföyünü, öğrenciler başta olmak üzere memurlar ve orta gelirlilerin oluşturduğunu anlatan pazar esnafı, ucuz eşyanın yanı sıra yaklaşık 70-150 yıllık koltuklar, vitrin, masa, sandalye, el aynası ve yemek odası takımı gibi antika değerinde eşyalar da sattıklarını, bunların alıcılarının ise koleksiyon meraklısı, gelir düzeyi yüksek kesim olduğunu ifade ediyor.
ÖNCEKİ HABER

Meslek örgütleri hükümetin

SONRAKİ HABER

Bir demokrasi fotoğrafı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...