02 Ekim 1999 21:00

Delegeler konuşturulmadı

Tek Gıda-İş Sendikası 11. Olağan Genel Kurulu'nda Divan Başkanlığı yapan Bayram Meral, düşüncelerini dile getirmek isteyen delegelere izin vermedi.

Paylaş
Delegeler konuşturulmadı
Tek Gıda-İş Sendikası 11. Olağan Genel Kurulu'nda Çalışma Raporu üzerine düşüncelerini dile getirmek isteyen delegelere; "gündemde böyle bir madde olmadığı" gerekçesiyle izin verilmedi. Genel Kurul'da Divan Başkanlığı yapan Türk-İş Başkanı Bayram Meral, sadece bölge başkanlarının kendi aralarında anlaşarak Genel Kurul'da oylamaya sunduğu maddelerde, "Söz hakkı isteyen var mı" diye sordu. Ancak bazı delegeler, Genel Kurul'da oylamaya sunulan maddelerin kendilerine bir gün önce verilmesi gerektiğini dile getirerek oylanan maddelere itiraz ettiler.
Delegelerin ısrarı üzerine yine de söz hakkı vermeyen Bayram Meral ile delegeler arasında zaman zaman sert tartışmalar oldu.
İşçileri satmadın mı?
Kendisine söz verilmeyen bir delege Meral'e dönerek, "Biz seni tanıyoruz. Sen işçileri satmadın mı? Şimdi bize söz hakkı vermiyorsun" diye bağırdı. Delegenin bu sözleri üzerine sinirlenen ve elindeki kağıtları masa üzerine fırlatan Meral, "Yeter be kardeşim. Ben kötü adamım. Bir daha divan başkanı seçmezsiniz" diye karşılık verdi. Diyarbakır'dan gelen ve yine konuşmak isteyen bir delegeye de söz hakkı verilmedi. Çalışma raporu üzerine delegelere söz hakkı vermeyen Meral'in bu tartışmaların hemen ardından Bursa Şube Başkanı Mahmut Kambal'ın uzun uzun konuşmasına neden izin verdiği ise anlaşılmadı.
Tek liste kesinleşti
Bugün yapılacak olan seçimlerle sona erecek olan Genel Kurul'un dünkü bölümünde Sendika Genel Merkez'in Ankara'ya taşınması kararlaştırıldı. Tek liste ile gidilecek seçimlerde yönetime seçilecek adaylarda kesinleşti. Listeye göre, Genel Başkanlığa Hüseyin Karakoç, Genel Sekreterliğe Mustafa Türkel, Genel Mali Sekreterliğe Korkut Güler, Genel Teşkilatlandırma Sekreterliğine Turhan Ayber ve Genel Eğitim Sekreterliğine Zeki Şeşen aday oldu.
ÖNCEKİ HABER

Türk-İş'ten 190 maddelik talep listesi

SONRAKİ HABER

Okulların sağlam raporları tamam mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...