15 Ağustos 2011 03:23

Hemşirelik bölümü mezunlarının maaşları 150-200 TL artabilir

DANIŞTAY, sağlık meslek liselerinin hemşirelik bölümü mezunları için, tıbbi laboratuar programının üst öğrenim sayılmasına karar verdi. Mahkeme kararı, tıbbi laboratuar programından mezun olan çalışanların aylık gelirlerine 150-250 TL arası katkı sağlayacak.Sağlık-Sen’den yapılan yazılı açıklamaya göre, sa

Hemşirelik bölümü mezunlarının maaşları 150-200 TL artabilir
Paylaş

DANIŞTAY, sağlık meslek liselerinin hemşirelik bölümü mezunları için, tıbbi laboratuar programının üst öğrenim sayılmasına karar verdi. Mahkeme kararı, tıbbi laboratuar programından mezun olan çalışanların aylık gelirlerine 150-250 TL arası katkı sağlayacak.

Sağlık-Sen’den yapılan yazılı açıklamaya göre, sağlık çalışanlarının meslek lisesinden mezun olduktan sonra, hem gelirlerini hem de eğitim düzeylerini artırmak amacıyla okudukları ön lisans programlarının bir kısmının YÖK tarafından üst öğrenim kabul edilmediği belirtildi. Danıştay İdari Dava Daireleri, Sağlık-Sen’in bu konuda açtığı davada önemli bir karara imza attı. Sağlık-Sen, tıbbi laboratuar önlisans programını sağlık meslek lisesi hemşirelik bölümünün üst öğrenimi saymayan Sağlık Bakanlığı işleminin ve bu işleme dayanak teşkil eden YÖK kararının iptali için dava açtı. Danıştay 8. Dairesi, yürütmeyi durdurma istemini reddetti. Sağlık-Sen üst mahkeme olan Danıştay İdari Dava Daireleri Kuruluna itiraz etti. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Sağlık-Sen’in itirazını haklı bularak, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Kararda, sağlık meslek lisesi mezunlarının tıbbi laboratuvarlık bölümüne sınavsız geçiş hakkı bulunduğuna dikkat çekilerek, dava konusu kararda bilimsel ve hukuki gerekçe bulunmadığı görüşüne yer verdi. Mahkeme kararı, tıbbi laboratuvar programından mezun olan çalışanların aylık gelirlerine 150-250 TL arası katkı sağlayacak.
Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, YÖK, üst öğrenim konusunda kısıtlayıcı eğilim içinde olmamalıdır” açıklamasında bulundu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yoksulluk sepette gizleniyor

SONRAKİ HABER

Halkı soyuyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...