02 Ekim 1999 21:00

Festival geçer mi bilinmez!..

Festivalin önceki gün gerçekleştirilen açılış töreni ilginç görüntülere sahne oldu. Resmi olarak cuma günü başlayan festivalde, sanatçıların gerçekleştireceği geçit töreninden önce kentte her şey normal gibi görünüyordu.

Paylaş
Festival geçer mi bilinmez!..
Şenay Aydemir
36. Antalya Altn Portakal Film Festivali önceki gün düzenlenen görkenli açılış törenleriyle başladı ve devam ediyor. Türkiye sinemasının kısa film, video filmi ve uzun metrajlı film dallarında bir yıl içinde üretilen filmlerinin buluşma mekânı Antalya. Geride bırakılan 35 festival boyunca adları bilinen ya da bilinmeyen yüzlerce sinema emekçisi geçti bu kentin sokaklarından...
Sinemacının eskisi, türkücünün yenisi
Festivalin önceki gün gerçekleştirilen açılış töreni ilginç görüntülere sahne oldu. Resmi olarak cuma günü başlayan festivalde, sanatçıların gerçekleştireceği geçit töreninden önce kentte her şey normal gibi görünüyordu. Oysa kısa ve uzun metrajlı film gösterimleri, sergiler ve daha birçok etkinlik sabahtan başlamış ve seyircisini bekliyordu! Ancak kentte onlarca filmin ve etkinliğin devam ettiğini gösteren bir hava yoktu. Ancak geçit töreni yaklaştıkça kentin anacaddelerinde artan kalabalık, sinema sanatçılarının bindikleri araçların bu caddelere girmesiyle daha da arttı. Geçit töreninin ilginç olan bir diğer yanı da sinema sanatçıları arasında en büyük rağbeti yaşı ilerlemiş olan Cüneyt Arkın, Tuncer Necmioğlu, Fikret Hakan, Tanju Gürsü ve Şemsi İnkaya gibi sinema emekçilerinin görmesi; genç sinemacıların ilgi görememesi oldu. Gençler arasında sinemada yeri olmayan bir isim ilgi odağı oldu: İbrahim Erkal.
Festival geçmiş...
Organizasyon yetkilileri geçtiğimiz yıllarda tekrarlanan eleştirileri dikkate almış olacak ki kentin değişik 20 yerinde kurulan açıkhava sinemalarıyla etkinliklerin halka ulaştırılmasına çalışılıyor. Bunların yanında kentin çeşitli bölgelerine yayılmış sekiz sergi de bulunuyor. Ancak bütün bunların bir yıl boyunca televizyon seyreden, bu kutudan tanıdığı insanların kentlerine gelişini heyecala karşılayan Antalyalıların ilgisini ne kadar çeker orası bilinmez.
Önceki gün öğleden sonra gerçekleştirilen geçit törenini kaçıran bir kadın, sanatçılar töreni bitirip belediye binasına girdikten sonra; "Festival geçmiş..." diye yakınıyordu çevresindekilere. Umarız, bunca emeğin harcandığı filmlere, organizasyona ilgi geçtiğimiz yıllardan fazla olur, umarız Antalyalılar için festival sanatçıların geçit töreninin ardından geçip gitmemiştir.
ÖNCEKİ HABER

Züğürt tesellisi

SONRAKİ HABER

Sorumlular hesap vermeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...