02 Ekim 1999 21:00

Başsavcı Çitici'den yeni saldırı tehdidi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Ferzan Çitici, İstanbul Barosu'nun düzenlediği bir toplantıda basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Paylaş
Başsavcı Çitici'den yeni saldırı tehdidi
İstanbul Barosu İnsan Hakları Merkezi ve İnsan Hakları Hukukçular Komitesi'nce düzenlenen toplantıya katılan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Ferzan Çitici, basın mensuplarının cezaevlerindeki olaylarla ilişkin sorularını yanıtladı. "Şu anda cezaevlerine hakim olunduğunu" söylemeyeceğini belirterek, "Biz gerekli tedbirleri alıyoruz, almaya devam edeceğiz.
Denetlemelerimizi sıklaştıracağız. Birtakım daha katı kurallar getireceğiz" dedi. Olayların sona erdirilmesi için tutuklu ve hükümlülerle anlaşma, pazarlık yapılmadığını, protokol imzalanmadığını ileri süren Çitici, "Onların teklifleri oldu. Biz onu değerlendirdik. Adalet Bakanlığımız ile görüştük. Onlar da tekliflerin bir bölümünü uygun gördüler ve eylemler bitirildi" diye konuştu. Çitici, "Anlaşma olmasaydı ne olurdu" şeklindeki soru üzerine, "Cezaevlerindeki olaylar daha çok gelişirdi ve kan dökülürdü. Bunu önlediğimizi sanıyorum" dedi. Ferzan Çitici, "Bayrampaşa Cezaevi'nde uzun namlulu silah bulunduğu" şeklinde iddialar olduğunun hatırlatılması üzerine de "Bayrampaşa Cezaevi'nde silah ve tüfek bulunduğu yönünde bizim bilgimiz yok. Çok ince aramalar yapıldı. Ama iddia edilen silahlar ele geçmedi" diye konuştu.
Sorun koğuş sistemiymiş
Ferzan Çitici, ''Bizim sıkıntımız özellikle cezaevlerinin fiziki yapısından, personel eğitimsizliğinden ve maddi yetersizlikten kaynaklanıyor" diyerek, koğuş sisteminin terk edilmesi halinde cezaevlerinde çıkacak olayların önüne geçileceğini iddia etti. Çitici, Af Yasası'nın çıkmaması durumunda yaşanabilecek gelişmelerin sorulması üzerine de "Bütün tutuklu ve hükümlülerin bu aftan beklentileri var. Beklentileri gerçekleşmediği takdirde, o insanlar sükût-u hayale uğrayabilir. Ondan sonra da ne yapacaklarını kestirmek mümkün değil" dedi.
ÖNCEKİ HABER

'Af kanunu genişletilmeli'

SONRAKİ HABER

Züğürt tesellisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...