01 Ekim 1999 21:00

ABD'nin Kore marifetleri büyüteç altında

Güney Kore'nin, Kore Savaşı sırasında ABD askerlerinin silahsız sivillere katliam yaptığı haberlerini "gözden geçirdiği" bildirildi.

Paylaş
ABD'nin Kore marifetleri büyüteç altında
Güney Kore'nin, Kore Savaşı sırasında ABD askerlerinin silahsız sivillere katliam yaptığı haberlerini "gözden geçirdiği" bildirildi. Güney Kore Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Chang Chul-kyoon, "Bu konuları gözden geçirmek, teyit etmek ve doğruluğunu araştırmak zorundayız. Eğer yeni gelişmeler bulursak, bu konuda inceleme yapmaya karar verebiliriz" dedi.
Askerler ve köylüler anlattı
AP ajansı tarafından köylülere ve savaşa katılmış askerlere dayanarak verilen bir haberde, ABD ordusunun 1950-1953 yılları arasındaki savaş sırasında Seul'ün güneyindeki bir köyde, kadınlar ve çocukların da olduğu yüzlerce sivili katlettiği bildirilmişti.
ABD yine inkâr ediyor
Pentagon Sözcüsü Kenneth Bacon, yaptığı açıklamada, "Bunlar yeni iddialar değil" diye konuştu. Bacon, "İddia edilen olayın meydana geldiğini doğrulayan herhangi bir kanıt yok. Bunlar tabii ki rahatsız edici iddialar, ancak inceleyebildiğimiz kadarıyla bu iddiaları doğrulayabilmiş değiliz. Eğer bu konuda yeni bir delil varsa, elbette ki bu önemli olacaktır. Olayın köküne inene kadar her taşı kaldıracağız" dedi.Olaydan sağ kurtulanlar ve emekli ABD askerleri tarafından yapılan açıklamalarda, 26-29 Haziran 1950 tarihlerinde ABD savaş uçaklarının açtığı ateş sonucu 300 sivilin öldüğü belirtiyorlar.
ÖNCEKİ HABER

Meksika depreme dayandı

SONRAKİ HABER

GAP tahkimli satılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...