29 Eylül 1999 21:00

Hükümet bunadı!

Başbakan Ecevit'in arka arkaya yaptığı gafların sonu gelmezken, diğer hükümet üyeleri de geri kalmıyor. MHP lideri ve Başbakan Vekili Devlet Bahçeli, Çin'den bahsederken "Dost ve müttefik" dedi.

Paylaş
Hükümet bunadı!
Başbakan Bülent Ecevit'in 26 Eylül'de 30 Ağustos'u kutlamasından ve ABD'de "Türkiye-İsrail görüşmesinden" söz etmesinden sonra Başbakan Vekili Devlet Bahçeli de, Çin Halk Cumhuriyeti'ne "Dost ve müttefik" dedi. Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü ise zihinsel özürlüler töreninde beynin öneminden bahsederken çam üstüne çam devirdi.
Başbakan Vekili Devlet Bahçeli, Çin Halk Cumhuriyeti'nin 50. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Çin'in Ankara Büyükelçisi Yao Kuangyi'nin Ankara Hilton'da verdiği resepsiyona katıldı. Bahçeli, Çinli ve Türkiyeli gazetecilerin geceyle ilgili görüşlerini sormaları üzerine, "Dost ve müttefik Çin halkının 50. yılını kutluyorum. Başarılar diliyorum. Türkiye ile olan ilişkilerinin sürekli gelişeceğine inanıyorum" dedi. Çin Halk Cumhuriyeti, Osmanlı Devleti'nin 700. yılı kutlamaları için dünya liderlerinin Türkiye'de ağırlanması programına temsilci göndermeyeceğini açıklayan ilk ülke olmuştu.
İstanbul'da temas ve incelemelerde bulunan Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü de, özel olimpiyat oyunlarında 26 madalya kazanan zihinsel engelli sporcuların, Sabancı Holding'deki ödül töreninde iki kez çam devirdi. Önce "Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur" sözünü yorumlamaya başlayan Ünlü, konuşması sırasında bu konuşmanın izleyicileri rahatsız ettiğini algılayarak toparlamaya çalıştı. Bir örnekle gafını örtmeye çalışan Ünlü, bu kez asıl önemli olanın sayısal çoğunluk değil, beyin gücü olduğunu belirtip, beyin sahibi insanların önemli olduğuna değindi. Bakan, konuşmasını "Beyinliler kazanır" diye bitirince, ikinci kez çam devirmiş oldu.
Lider Ecevit!
Başbakan Ecevit'in ABD seyahatine çıkarken 26 Eylül'de Ankara Esenboğa Havaalanı'nda yaptığı hata, sağlığı üzerinde tartışmalara yol açtı. Ecevit, havaalanında, önceden hazırlanmış metni okurken, "30 Ağustos Zafer Bayramı'nda yurtdışında olacağım için Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ve aziz milletimizin Zafer Bayramı'nı kutluyorum" dedi. Ecevit, katılımcıların şaşkın bakışları altında hatasını hemen düzelterek, "Zafer Bayramı'nı yanlış söyledim, özür dilerim" dedi. Ecevit, ABD gezisinde bir daha gaf yaparak Clinton'la görüşmesinden sonra "Türkiye-ABD görüşmeleri" diyeceğine, "Türkiye-İsrail görüşmeleri" dedi.
ÖNCEKİ HABER

'Belirlemede dört kişilik aile baz alınmalı'

SONRAKİ HABER

Diktatör her gün lanetleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...