28 Eylül 1999 21:00

Kötü ekonomi esnaf ve memuru etkiliyor

Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Ali Rıza Dikel, "Ekonominin kötü yönetilmesi en fazla memur ve esnafı etkiliyor" dedi.

Paylaş
Kötü ekonomi esnaf ve memuru etkiliyor
Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Ali Rıza Dikel, "Ekonominin kötü yönetilmesi en fazla memur ve esnafı etkiliyor" dedi. Dikel, yaptığı açıklamada, esnafın son yılların en bunalımlı günlerini yaşadığını iddia etti.
Memura, işçiye yapılan zammın küçük oranda olmasının piyasayı olumsuz yönde etkilediğine dikkati çeken Dikel, siftah edemeden kepenk kapatan esnafın bulunduğunu, bu koşullar içinde çok sayıda küçük esnafın ise işyerini sattığını söyledi.
Küçük esnafın satış yapamamasının yanında vergi çıkmazı dahil birçok güçlüklerle karşı karşıya kaldığını öne süren Dikel, şunları kaydetti: "Esnafımız son yılların en bunalımlı günlerini yaşamaktadır. Temel gıda maddeleri ile akaryakıta yapılan sürekli zam vatandaşın alım gücünü zayıflatmaktadır.
Bunun cezasını da esnafımız çekmektedir. Bu kriz, bu bunalım artık bitmelidir. Giderek artan ve çekilmez olan pahalılık aile yapımızı olumsuz yönde etkilemeye başladı. Esnaf olarak artık dayanacak gücümüz kalmadı. Ekonomi iyi ellere teslim edilmeli ve çok iyi yönetilmelidir. Küçük esnaf desteklenmelidir."
ÖNCEKİ HABER

Ege çiftçisi öfkeli

SONRAKİ HABER

Genelkurmay set çekti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...