25 Eylül 1999 21:00

Başhekim hemşireleri sokağa attı

SSK İstanbul Hastanesi'ne ait 120 kişilik hemşire lojmanı, MHP'li olarak bilinen Başhekim Mustafa Caniklioğlu tarafından deprem gerekçe gösterilerek boşaltıldı. Lojman boşaltılmadan önce elektrik ve suyu kesildi, sonra da yataklar toplatıldı.

Paylaş
Başhekim hemşireleri sokağa attı
Sibel Hürtaş
SSK İstanbul Samatya Hastanesi Başhekimi Mustafa Caniklioğlu hastaneye ait 120 kişilik hemşire lojmanını "deprem vesilesi"yle boşalttı. Oldukça eski olan binaya kriz masaları tarafından 'oturulabilir' raporu verilmesine rağmen lojmanı boşaltan Caniklioğlu'nun, projelerde hâlâ hemşire lojmanı olarak görülen bu yeri muayenehane olarak kullanacağı açıklandı.
Hemşirelerin lojmanı boşaltmamak için başvurduğu makamlardan binaya oturulabilir raporu verildiği ve lojmanda kalabilecekleri cevabını aldılar. Bunun üzerine Başhekim Mustafa Caniklioğlu, binayı belirtilen tarihte boşaltmayan hemşireleri çıkarmak için önce lojmana verilen elektriği ve suyu kesti. Bunun ardından daha lojman daha boşaltılmadan yatakları toplattıran Başhekim Caniklioğlu, dışarı attığı hemşirelere kalmaları için hiçbir yer göstermedi.
Lojmana 'oturulabilir' raporu verildiği halde boşaltmak zorunda bırakılan ve gidecek yerleri olmayan hemşireler bilgi almak için çeşitli makamlara başvurdular, ancak bu başvurular nedeniyle hastane yetkilileri tarafından 'makam atladıkları' gerekçesiyle haklarında soruşturma açıldı.
Asistan odaları verildi
Haftalardır gidecek yerleri olmayan hemşirelerin bir kısmı ev tutarken bir kısmı da hastanenin 7'nci katında bulunan asistan odalarına yerleştirildi. Ancak hemşirelerin yerleştirildikleri asistan odaları yaşanacak durumda değil. 18 kişilik ranza usulü odalarda barınan 70 hemşirenin bulunduğu katta sadece bir tuvalet ve bir banyo bulunuyor. Yatılı olarak kalınamayacak düzeyde bakımsız olan kattaki hemşirelerin barınma sorunları tüm başvurularına rağmen çözüme ulaştırılacak gibi görünmüyor.
ÖNCEKİ HABER

Bolulu fındık işçileri eylem yaptı

SONRAKİ HABER

Mısır'da göstermelik referandum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...